Columns en Archief

Zij blij, hij blij

27 October 2014
Door: Jeffrey Wijnberg

Eindelijk is het nu ook door Amerikaanse wetenschappers (Rutgers University) aangetoond: als de vrouw gelukkig is, dan is de man dat ook. Omgekeerd is dat niet het geval: zijn gemoedstoestand is niet bepalend voor haar stemming. De vrouw bepaalt haar geluksgevoel zelf, terwijl de man emotioneel afhankelijk is van haar.

Deze wetenschap is belangrijk omdat de man daarmee precies weet wat hem te doen staat. Hij moet zorgen dat zij gelukkig is, wil hij zelf ook gelukkig zijn. Hoe simpel dat ook lijkt, zo vaak gaat het fout. En dat het fout gaat, komt omdat hij domweg vergeet te vragen wat haar gelukkig maakt. Die stap slaat hij systematisch over; en komt naar huis met geluksplannen (‘zullen we samen op mijn motorfiets een ritje maken’) waar zij vervolgens dan weer weinig enthousiast over kan zijn. Haar afwijzingen zijn zo ontmoedigend dat hij het er, na verloop van tijd, gewoon bij laat zitten. Als manlief vervolgens met een pruillip achter zijn beeldscherm gaat zitten, dan kan dat haar stemming weer niet bederven. Voor hem alleen nog maar meer reden om zich als overbodig aanhangsel terug te trekken. Met meer geluk dan wijsheid lukt het hem, bij gelegenheid, om wel een lach om haar gezicht te toveren. Dit mannelijk succes is meestal het gevolg van een vraag zoals ‘waar kan ik je dan wel een plezier mee doen’. Het zijn dat soort momenten waarop zij zich, voor even, wel gehoord voelt; en met voorstellen kan komen die raken aan haar eigen verlangens. De man moet dan ook niet vreemd opkijken wanneer zij op dat gouden moment een verlanglijst tevoorschijn tovert waarop bijvoorbeeld staat: 1) alle kapotte lampen vervangen 2) achterstallige rekeningen betalen 3) het onkruid uit te tuin halen. Als, vervolgens, de man ook nog zo slim is om haar op alle punten, per direct, tegemoet te komen, dan kan het zelfs gebeuren dat zij hem trakteert op zijn lievelingsmaal. Zij blij, hij blij. Samen blij. Nu zit het de man vaak dwars dat zij daardoor zo bepalend is; dat zij degene is die met de scepter zwaait; dat zij haar macht gebruikt om hem voor haar karretje te spannen.

Klopt. Ik bedoel, dat zij bepalend is. Maar het hoeft hem niet dwars te zitten als hij beseft dat het gewoon een kwestie is van volgorde, oftewel: als hij als eerste haar tegemoetkomt, dan komt zijn beurt vanzelf.

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • KFC customer satisfaction survey takes feedback which shows that the company is willing to listen and take account of consumers’ views. You can participate in KFC customer satisfaction survey at mykfcexperience.com.

  mykfcexperience
  15/01/2018 21:42
  (5 jaren geleden)

 • YouTube is the world’s biggest video sharing application. Everyone in the world loves to watch youtube videos. A lot of them wish there was a way to store certain interesting videos for later review

  https://videomatevidmate.online/
  04/08/2017 07:59
  (5 jaren geleden)

 • <a href="https://kingroott.com/">source</a>
  KingoRoot for Android is the best one click rooting software/apk with highest success rate. Boost your Android Phone by rooting it with KingoRoot!

  www.creehackk.com
  03/08/2017 09:23
  (5 jaren geleden)


 • iOS 11 Jailbreak: iOS 10 version of Apple have been serving us these days with good features and reliability.

  jailbreak
  03/08/2017 09:05
  (5 jaren geleden)

 • Courier9 online courier tracking portal will help you to easily track Paytm couriers olnine. You can track Paytm courier current status using the AWB number

  tracking
  03/08/2017 08:05
  (5 jaren geleden)

 • <a href="https://creehackk.com/">www.creehackk.com</a>

  download creehack also known as freedom apk no root because it doesn’t require root permission while freedom apk requires.

  www.creehackk.com
  02/08/2017 13:07
  (5 jaren geleden)

 • I love to read a good blog, what a good blog, thank you guys for the info!

  192.168.1.1
  26/08/2016 13:42
  (6 jaren geleden)

 • this blog is realy appreciated its realy good and this sight give great information i realy want to use this blog will u.

  Buyhairextensions
  30/12/2014 07:53
  (8 jaren geleden)

 • Het zit wel íetsjes genuanceerder in elkaar. Dat weet ik, en wel hierom:
  http://www.tinyfisscher.nl/het-manvrouwboek/

  Tiny Fisscher
  29/10/2014 16:05
  (8 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie