Columns en Archief

Vrouwencomplot

08 December 2014
Door: Jeffrey Wijnberg

Vrouwen spannen samen om mannen onder de duim te houden. Daar hebben zij geen officiële club voor nodig zoals mannen dat wel hebben (old-boys-network). Informeel is er zoveel vrouwelijk geklets dat daardoor alleen al de nodige signalen kunnen worden uitgewisseld.

Zij oefenen hun manipulatietechnieken met elkaar om daarna de man, op subtiele wijze, aan het lijntje te kunnen houden. Mijn eigen positie als psycholoog is bevoorrecht. Want uit de eerste hand vertellen vrouwen mij hoe zij te werk gaan. Natuurlijk heb ik geen toestemming om uit de school te klappen. Maar dat is juist de reden waarom ik het doe. Immers, heimelijk hebben de vrouwen afgesproken om alleen het gedrag van mannen goed te keuren, waarvoor zij toestemming hebben gegeven; een techniek die zij al van hun moeder hebben afgekeken. Een ander middel die vrouwen inzetten is de gedetailleerde-verhalen-relatie-test: het idee is om met een persoonlijk verhaal zo extreem uit te wijden dat daarmee het geduld en de toewijding van de man op de proef wordt gesteld. Bij elke vorm van mannelijke onoplettendheid (wegkijken, plichtmatig knikken, laptop pakken), volgt een overhoring: ‘nou, wat heb ik dan gezegd?!’ Met een voorspelbare onvoldoende op zak, weet de man dat hij nog beter zijn best moet doen om het goed te maken. In het vrouwencomplot zit ook de afspraak om de man in een voortdurende toestand van verwarring te houden. Toont hij enig vorm van initiatief (‘zullen we naar de film gaan’), dan wordt deze ontmoedigd (‘hoezo, nu’). Is de man daardoor afgehaakt in passiviteit, dan wordt de vraag gesteld: ‘waarom kom jij nooit met iets?’ Vrouwen weten van elkaar dat verwarring-zaaien de perfecte manier is om de man te laten nadenken over haar, de relatie en de toekomst; iets waar hij –uit zichzelf- geen seconde tijd aan zou besteden. Natuurlijk wordt de man wel eens beloond voor zijn inspanningen met een knuffel, maar nooit op een manier die voor hem logisch voorkomt. Op deze manier wordt de man gelokt om op zoek te gaan naar de geheime relatie-code; een zoektocht waar hij de rest van zijn leven voor nodig heeft. Want zit hij in de buurt, dan verandert zij gewoon het wachtwoord.

Een nieuw element in het vrouwencomplot is de eis dat de man moet leren praten over zijn seksualiteit. Aangezien hij niet anders weet dan de liefde te bedrijven zonder voorspel van woorden, kan de vrouw hem gewoon in de wacht zetten.

 

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • As of 2016, almost 158,000 employees are working in the CVS Health. CVS Pharmacy, MinuteClinic, Caremark Rx, CVS Specialty, Drogaria Onofre, Longs Drugs, Navarro Discount Pharmacies, Accordant, Coram, Omnicare are the subsidiaries of the company.

  cvs myhr
  16/01/2018 19:49
  (5 jaren geleden)

 • The particular tragedy inside Pakistan continues to worsen since relief products and support fall far in short supply of what is necessary. More support is anxiously needed because the potential for countless fatalities commences to loom.

  National drink of Pakistan
  17/08/2016 12:22
  (6 jaren geleden)

 • 1 ruimte met elkaar iets moesten oplossen en daarna jongens

  192.168.1.1
  04/08/2016 17:35
  (6 jaren geleden)

 • I don’t think that it is a necessary

  192.168.1.1
  04/08/2016 17:34
  (6 jaren geleden)

 • I don’t think that it is a necessary qualification for a man. But there must have some basic values to entertain a woman in sexual contacts for a man. This post is very much helpful to think about something seriously.

  cryotherapy benefits
  09/06/2016 06:20
  (6 jaren geleden)

 • Grappig. Laatst had ik een experiment gehoord waar eerst meisjes in 1 ruimte met elkaar iets moesten oplossen en daarna jongens. Conclusie was dat meisjes gelijk gaan samenwerken en jongens daar eerst een poos over doen.

  Jaël
  13/01/2015 22:57
  (8 jaren geleden)

 • de reacties zijn van mannen.......................

  ak
  16/12/2014 13:51
  (8 jaren geleden)

 • Helemaal gelijk. Prachtig stuk wat veel mensen zullen herkennen. Maar wel lef om de waarheid over vrouwen te schrijven. Kijk maar naar de reacties.
  Ga zo Door
  Met vriendelijke groet, een echt man

  willem
  11/12/2014 16:17
  (8 jaren geleden)

 • Alweer, wat heeft ie toch met vrouwen?!

  Albert Meijer
  10/12/2014 10:46
  (8 jaren geleden)

 • Mr.Wijnberg.U heeft veel fans denk ik. TOP

  Mark
  08/12/2014 20:06
  (8 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie