Columns en Archief

Vrouw zoekt geld

04 May 2015
Door: Jeffrey Wijnberg

Aan de scharrel tussendoor stelt de vrouw geen eisen. Maar als de vrouw een levenspartner zoekt, dan wil zij een man die werklustig en productief is. Natuurlijk kan de vrouw van tegenwoordig ook zelf geld in het laatje brengen. Maar voor een veilig toekomstperspectief wil zij wel een man die de kassa laat rinkelen.

Anders kan zij net zo goed de kar in haar eentje trekken. Nu zullen alle romantici heftig protesteren omdat zij het idee van liefde niet kunnen verenigen met de zucht naar geld. Maar dit protest is zinloos, al was het alleen maar omdat vrouwen zich ook verantwoordelijk voelen voor de toekomst van hun kinderen. Wat ooit als romantische liefde begint, zal een vroege dood sterven als de man financieel in gebreke blijft. In de meeste subculturen is het gebruikelijk dat de vader van het meisje een huwelijkskandidaat bestookt met vragen als ‘wat ga je doen voor de kost’, en ‘hoe zie jij de toekomst’. Nu mag dit wat ouderwets klinken, maar feit blijft dat ook de vader van het meisje alleen zijn goedkeuring kan geven aan een jongeman die als waardige opvolger gezien kan worden. Bovendien zitten ouders er helemaal niet op te wachten om voortdurend bij te springen, enkel en alleen maar omdat dochterlief valt op een man zonder geld. Nu kunnen de meeste ouders gerust zijn: een beetje vrouw ziet helemaal niets in een manspersoon die liever lui dan moe is. Wat vrouwen vaak wel vergeten is om te controleren of de man een gulle inborst heeft. Ik bedoel, genoeg kerels die het geld binnen hengelen, maar vervolgens te gierig zijn om het geld op haar rekening te zetten. Erger nog, veel mannen staan er op om gescheiden rekeningen te houden zodat zij de geldkraan dicht kunnen draaien als vrouwlief –bijvoorbeeld- nieuwe gordijnen wil aanschaffen. In de praktijk is een dergelijke man net zo waardeloos als de man zonder geld. Immers, de man kan dan wel goed geld verdienen, maar als hij weigert om haar de veroverde buit te geven, dan staat zij nog met legen handen. Nee, voor de vrouw (en kinderen) is de man alleen van waarde als geldautomaat.

Dat mannen gepassioneerd een carrière zoeken, is omdat zij zich status willen verwerven. Maar die verworven status keert zich alleen uit als daar een vrouw ook rijkelijk van kan profiteren. Daarom is de natuur zo mooi: hij verdient omdat zij het verdient.

 

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • good, the content is simple, easy to understand

  192.168.1.1
  26/08/2016 12:33
  (5 jaren geleden)

 • Helaas lukt het een beperkt aantal mensen deze droom grotendeels waar te maken.

  192.168.1.1
  26/08/2016 12:33
  (5 jaren geleden)

 • The tragedy in Pakistan continues to worsen as relief supplies and aid fall far short of what is required. More aid is anxiously needed as the potential for millions of fatalities begins to loom.

  National drink of Pakistan
  17/08/2016 12:17
  (5 jaren geleden)

 • Thank you for sharing.

  directional coupler
  26/08/2015 05:52
  (6 jaren geleden)

 • Ik heb een superlieve romantische partner. Een lekker ding, trouw en leuk. Geld heeft ie niet, maar dat maakt niet uit. Als we samen zijn voelen we een onbeschrijfelijke rijkdom. Een leven in liefde die onbetaalbaar is. Dat ie geen geld heeft? Boeit niet. Financien en romantiek gaan niet samen. Vandaar dat we de financiële toestanden gescheiden houden.
  Let love be your energy!

  Angelique
  10/05/2015 19:32
  (6 jaren geleden)

 • O en trouwens, is het niet zo dat als een man wil scheiden, er (vrijwel) altijd al een andere vrouw in het vizier is en hij zo, hoppakkee, overstapt in het andere bed. Als in: "Ik heb iemand nodig die mijn vuile onderbroeken wast?" Om van overige voorzieningen (...) nog maar te zwijgen?
  Een vrouw redt zich prima zelfstandig.
  Zo.

  (Provocatie werkt dus echt).

  Mariska
  10/05/2015 16:32
  (6 jaren geleden)

 • En vergeet de alimentatie niet. Uitwringen die kerels. Is Wijnberg psychiater overigens, LD?

  Mariska
  10/05/2015 16:25
  (6 jaren geleden)

 • Ach, wie is er niet op zoek naar een (financieel) rooskleurige toekomst. Helaas lukt het een beperkt aantal mensen deze droom grotendeels waar te maken. Een van de zekerheden in het leven is financiële onafhankelijkheid voor het rijkelijk aanschaffen van materiële zaken zonder daar overigens oprecht van te genieten maar meer voor de de status. Het is voor de mens (vrouw) een oergevoel om een sterke partner te selecteren. In de oudheid voor de jacht, lees voedsel, hede ten dage voor een huis, een zo groot mogelijke auto en de nieuwste mobiele telefoon. Eigenlijk is er in 2000 jaar niet veel veranderd. Zonde van de studiekosten voor psychiater om dit te concluderen 😀

  LD
  09/05/2015 21:37
  (6 jaren geleden)

 • En dus geen man met geld, wel met werk uiteraard. Ik heb nooit naar status gekeken van de man, wel of hij zichzelf kon/ kan onderhouden.

  didi
  07/05/2015 16:38
  (6 jaren geleden)

 • Ik zocht een betrouwbare man, en die heb ik gevonden en inmiddels al een gezin mee (bezig) gesticht;)

  didi
  07/05/2015 16:37
  (6 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie