Columns en Archief

Versierkunst

11 July 2016
Door: Jeffrey Wijnberg

Het lijkt zo gemakkelijk. Even inschrijven op een virtuele datingsite, leuk profieltje opstellen, wat geld betalen en de verzoeken voor een ontmoeting stromen binnen. Hoe anders is de werkelijkheid. Er is altijd wel iets aan het profiel of de bijbehorende foto wat niet deugt waardoor de kans op een afwijzing frustrerend groot is.

Nee, als het gaat om een deugdelijke datingsite, dan kunt u beter uw ogen goed de kost geven; daar waar u al gelijk een ontmoeting kunt arrangeren. Ik heb het over de supermarkt, de wasserette, een kledingwinkel, de parkeergarage, de patatkraam, het museum en overal waar veel mensen bij elkaar en door elkaar lopen zoals op het station. Hoewel ik zelf niet uit ben op een verhouding, vind ik het net zo leuk als vroeger om mijn contactuele vaardigheden te oefenen. Eén plek heeft door de jaren heen mijn voorkeur en staat garant voor een interessant gesprek: restaurants waar u zelf een tafeltje kunt uitzoeken nadat u het eten op een dienblad hebt opgehaald. Amerikanen duiden dergelijke eetgelegenheden aan als: cafeteria-style. De procedure is simpel en direct. Kies een tafeltje waar iemand al zit en vraag: ‘mag ik er bij komen zitten?’ Geloof mij: zelden een persoon die een dergelijk verzoek rigoureus afwijst. Het gesprek is gemakkelijk op gang te brengen door eerst het gekozen eten met elkaar te vergelijken om vervolgens over te stappen op vragen als ‘kom je hier vaker’ of ‘bent u vrij van het werk’. De antwoorden leiden als vanzelf naar een onderhoudend gesprek. Mocht u nu al drempelvrees ervaren, bedenk dan hoe u het zou vinden als een vreemdeling zou willen aanschuiven bij u aan tafel. Kans is groot dat uw nieuwsgierigheid meteen zou worden gewekt, alleen al door het feit dat u kennelijk ontmoetingswaardig bent. Feit is namelijk dat ieder mens gevoelig is voor spontane belangstelling van anderen. Keer op keer bewijst deze manier van elkaar aanspreken dat het beter werkt; beter dan gebruik te maken van internet-datingsites, niet in de laatste plaats omdat leeftijdsverschillen dan geen rol van betekenis meer spelen.

De mens is kritischer, negatiever en selectiever als hij liefdeskandidaten beoordeelt op basis van een profiel(foto). Daarom verdient spontaan contact in het dagelijks verkeer de voorkeur: het doet meer recht aan hoe mensen zijn en overkomen.

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties


 • The fun endlesses with games showcasing

  happy wheels free
  03/11/2016 10:50
  (6 jaren geleden)

 • thank you so much for such an attractive title as well

  192.168.1.1
  26/08/2016 11:41
  (6 jaren geleden)

 • This bragas calvin klein written piece is an amazing

  192.168.1.1
  26/08/2016 11:41
  (6 jaren geleden)

 • .The actual catechism needs to be answered though, so you can actuate what accoutrement you are traveling to need, and area and how you are traveling to annex your go kart materials.

  www.bestqualitybag.co.uk
  10/08/2016 04:25
  (6 jaren geleden)

 • Gmail is one of the best and world’s most reliable email provider which have millions of users around the globe

  Create gmail account
  09/08/2016 09:19
  (6 jaren geleden)

 • Well thanks for posting such an outstanding idea. I like this blog & I like the topic and thinking of making it right.

  Anna
  02/08/2016 23:12
  (7 jaren geleden)

 • I guess that it is a great experience, Philip! This bragas calvin klein written piece is an amazing, thank you so much for such an attractive title as well.

  bragas calvin klein
  28/07/2016 05:08
  (7 jaren geleden)

 • Uit onderzoek blijkt (cbs website) dat partners elkaar zelden ontmoeten in supermarkten. Meeste via werk of bekenden. Dus als strategie voor partner minder geschikt als sociale vaardigheidstraining wel. Zogenaamde cold approach is moeilijker.

  rein
  25/07/2016 18:07
  (7 jaren geleden)

 • Hoewel ik zelf niet uit ben op een verhouding, vind ik het net zo leuk als vroeger om mijn contactuele vaardigheden te oefenen.

  buywatchestop.co.uk
  24/07/2016 03:44
  (7 jaren geleden)

 • Mejor de lo mejor. Al igual que 1000 veces

  gmail correo electronico
  15/07/2016 09:28
  (7 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie