Columns en Archief

Spermadieven

28 March 2011
Door: Jeffrey Wijnberg

Was de man ooit van wezenlijk belang voor de vrouw om maatschappelijk te overleven, nu speelt hij alleen nog een bijrolletje in haar bestaan. Tijdens de eerste ontmoetingen mag hij nog hoop koesteren op een hoge status omdat zij gepassioneerd is en al zijn aandacht beantwoord met enthousiaste liefdesuitingen.

Maar als de opgewaaide stof der verliefdheid is neergedaald, dan fluistert zij niets meer in zijn oor. Vooral als de kinderen worden geboren, dan mag hij al blij zijn met een positie als oproepkracht. Voor menig man komt zijn plotselinge overbodigheid als een behoorlijke schok. Was de intimiteit nog eerst voor hem, nu moet hij toezien hoe de vrouw haar gevoelsleven exclusief met de kinderen deelt. Zij zal zeggen: ‘je moet mij niet zo claimen, ik heb op dit moment al mijn energie nodig voor de zorg van de kinderen.’ Hij zal antwoorden: ‘ik vind de kinderen ook belangrijk, maar er is toch meer dan alleen het moederschap; nu blijft er niets over voor ons samen’. Zij zal denken: ‘hij zeurt alleen omdat er even geen seks is’. Hij zal denken: ‘het lijkt alsof ik alleen maar gebruikt ben om haar te bevruchten.’In veel relaties is er inderdaad weinig meer over van de romantiek als het gezin compleet is. Voor de vrouw is de buit binnen en de man ervaart haar voortdurende afwijzing als een schop in het kruis. Pech voor hem is ook nog eens dat de vrouw zijn verongelijktheid als kinderlijk ziet. Meer dan eens zeggen vrouwen: ‘officieel heb ik drie kinderen, maar in werkelijkheid heb ik er vier’. Zijn overbodigheid wordt ook eens onderstreept door het feit dat de moderne vrouw een eigen inkomen kan verwerven. Financieel is zij niet meer afhankelijk, waardoor gemakkelijker voor een scheiding wordt gekozen als hij zijn drammerigheid niet opgeeft. De enige troefkaart die de man in de relatie nog heeft, verspeelt hij doorgaans op knullige wijze. Door alle klusjes op de lange baan te schuiven of eerst op de bank te ploffen in plaats van haar te helpen met de kinderen, bewerkstelligt hij dat zij hem nog meer links laat liggen. De man ziet dat anders. Hij voert een strijd om zijn mannelijk ego nog een beetje overeind te houden. Zijn verzet is nog een laatste poging om haar tot inkeer te brengen. Jammer voor hem: zij kan hem alleen nog maar zien als saboteur en zal zich in alle gemoede afvragen waarom zij ooit voor hem gevallen is.

Er zijn tegenwoordig ook vrouwen die hun ware bedoelingen gelijk kenbaar maken. Deze ‘spermsnatchers’ (spermadieven) versieren een stoere krijger enkel en alleen om een zaaddonatie en anders niets. Zo bekeken moet de getrouwde man als permanente oproepkracht dan ook vooral heel dankbaar zijn.

 

 

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • oke wel goed muziek

  michel telo
  10/02/2012 23:54
  (9 jaren geleden)

 • mmokee.... Zou wel kunnen

  9900 Bold
  03/11/2011 23:40
  (9 jaren geleden)

 • Fantastische artikel met goed bruikbaar maar vooral belangrijk Duidelijke Info !

  Gippy Grewal
  14/08/2011 01:28
  (10 jaren geleden)

 • Cool.
  http://www.youtube.com/watch?v=drGx7JkFSp4&
  Eurythmics - Sisters Are Doin' It For Themselves

  PV
  31/03/2011 20:22
  (10 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie