Columns en Archief

Soloseks

25 March 2013
Door: Jeffrey Wijnberg

Er wordt zelden over gesproken. Dat is ook niet nodig omdat het een activiteit is die de ander niet aangaat. Ik heb het over soloseks, een term die de voorkeur verdient boven masturberen, onaneren en zelfbevrediging; vooral omdat aan deze klassieke bewoordingen nog altijd een zondige bijsmaak kleeft.

Soloseks klinkt frisser en gezonder. En dat is nu juist mijn punt: wie het met zichzelf doet, knapt er wel van op terwijl niemand er op afknapt. Feit is namelijk dat gewone seks, het vrijen met de ander, samengaat met oneindig veel complicaties. Zij is te moe, hij is te snel, zij heeft meer voorspel nodig, hij wacht op haar, zij wacht niet meer op hem, zij doet niet wat hij wil, hij raakt haar verkeerd aan, zij kijkt niet verlangend genoeg naar hem, hij vraagt het altijd op een verkeerd moment en zij kan het niet als hij zonder te douchen en tanden te poetsen op haar duikt. Gewone seks met een ander is natuurlijk ook meteen een probleem wanneer dat gebeurt met iemand anders dan de vaste partner. Ik bedoel, seksuele ontrouw mag dan wel aan de orde van de dag zijn, tegelijkertijd is dat nu juist wat de liefde verpest. En logisch ook. Want wie liegt en bedriegt, zal het fundament van elke goede relatie, namelijk vertrouwen en exclusiviteit, voorgoed ondermijnen. Met soloseks is er geen vuiltje aan de lucht. Iedereen kan zo zijn eigen moment kiezen. Fantasieën hebben de vrije loop zonder dat daar iemand bezwaar tegen kan aantekenen. Hoe en met wie het in de verbeelding gedaan wordt, is alleen maar van belang voor de persoon zelf; en omdat het in de beslotenheid gebeurt van de eigen binnenwereld, is er niemand die daar aanstoot aan hoeft te nemen. Traditioneel zijn het vooral de mannen geweest die aan soloseks doen. Maar de berichten over vrouwen zijn bemoedigend. Ook de dames ontdekken hoe gemakkelijk het kan zijn om, met technische hulpmiddelen, op eigen wijze en in eigen tempo seksuele ontlading te ervaren. Geen teleurstellingen, geen evaluaties achteraf (‘was het ook fijn voor jou’) en boven alles: geen angst om niet te voldoen. Daar komt nog bij dat soloseks bijzonder veel gezondheidsvoordelen heeft: het reduceert stress, het verbetert de conditie van hart- en bloedvaten, het versterkt je immuunsysteem (afweer tegen ziektes), het verzacht lichamelijke pijn, het vermindert de kans op prostaatkanker (m) en is een werkzaam middel tegen incontinentie (urineverlies) omdat de bekkenbodemspieren (v) worden versterkt.

Soloseks is natuurlijk niet bedoeld als vervanging voor het normale liefdesspel. Daar is gewoon lekker vrijen met de ander ook weer te bijzonder voor. Maar heeft u niemand of wilt u een gezond tussendoortje, dan is het een uitkomst. Een minimale inspanning voor maximale ontspanning.


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • <a href="https://www-shareit.com/download/">share it downloading free</a>
  <a href="https://www-shareit.com/pc-windows/">shareit for windows 7</a>
  <a href="https://www-shareit.com/pc-windows/">shareit for windows 8</a>
  <a href="https://www-shareit.com/pc-windows/">shareit for windows xp</a>
  There is just nice sex with the other too special for that. But if you do not have anyone

  shareit
  12/02/2018 12:32
  (5 jaren geleden)

 • Download online video from snagfilms 3x faster just with one click, easily download snagfilms hd video in batch.Snagfilms Apk is a Streaming application which allows you to ... No need to pay anything to use Snagfilms Apk on Android or any other device.

  SnagFilms
  07/10/2017 11:47
  (5 jaren geleden)

 • All the tragedy for Pakistan is constantly on the worsen like relief offers and benefit fall far besides what is. More benefit is frantically needed for the potential for enormous fatalities should begin to loom.

  National drink of Pakistan
  17/08/2016 13:04
  (6 jaren geleden)

 • Wellicht goed om de inhoud op de volgende site eens te bekijken: http://yourbrainonporn.com/

  Tegenwoordig is solosex een verslaving vergelijkbaar met alcohol/drugs verslaving.

  Ben
  16/10/2013 12:38
  (9 jaren geleden)

 • Bedankt voor de tip F.

  Armand
  03/04/2013 20:18
  (10 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie