Columns en Archief

Seks overschat

26 October 2015
Door: Jeffrey Wijnberg

Een lekkere vrijpartij is niet te versmaden. Zeker wanneer de omstrengeling samengaat met wederzijdse erkenning en genegenheid. Is het alléén maar seks wat twee mensen verbindt, dan heeft de relatie zelden toekomst; een eerste aanwijzing dat het belang van seks in een relatie schromelijk wordt overschat.

Natuurlijk moet eerst worden vastgesteld dat een relatie waar de seks uit verdwenen is ook op een dood spoor zit. Vooral wanneer het stel nog een toekomst voor zich heeft, zal alleen een broer-zus-verhouding niet genoeg zijn om bij elkaar te blijven. Blijkbaar is de levensfase een cruciale factor als het gaat om het belang van seks in een relatie. Mensen die niet kinderloos willen blijven, zullen eerder een partner zoeken die een gezonde sekslust opwekt. Stellen (55+) waarvan de kinderen zelf al kinderen hebben, gaan zelden uit elkaar ook al staat hun seksleven op een laag pitje. Zo blijkt dan dat mettertijd de natuur (= reproductie) de boventoon te voeren als het gaat om seksuele activiteit. Dit betekent in de praktijk dat de man zijn potentie wil kunnen bewijzen door kinderen op de wereld te zetten, evengoed als de vrouw haar vruchtbaarheid hiervoor wil inzetten. Dit verklaart meteen waarom stellen met kinderen het minder vaak met elkaar doen: de noodzaak tot voortplanting is vervallen terwijl het kunnen organiseren van een ontspannen vrijpartij steeds lastiger wordt. Gaat het stel dan eindelijk een keer weer (zonder kinderen) met elkaar op stap, dan is één van de twee (of beiden) zo uitgeput van het huiselijk doen en laten dat een vrijpartij net teveel energie vraagt. En laten we wel zijn: een vrijpartij is zelden een gemakkelijk tussendoortje. De vrouw moet er net voor in de stemming zijn; en als zij er niet voor in de stemming is, moet de man genoeg energieke verleidingskunst in huis hebben om haar over de drempel te helpen. De man zal daarom vaker zichzelf bevredigen om een pijnlijke afwijzing te voorkomen, terwijl de vrouw er ook er ook langer zonder kan (‘aan mijn lijf geen polonaise’).

Meer dan de daad, blijkt dat gewone lichamelijke intimiteit (veel knuffelen) de band tussen man en vrouw het meest versterkt. Reden genoeg om het maar weer een keertje over te slaan.

 

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • Kroger company always tries to understand their customers and their needs in order to provide products and services that meet their needs.

  krogerfeedback
  12/01/2018 15:31
  (5 jaren geleden)

 • nd door één enkel incident als een kaartenhuis in elkaar storten. Wat vooral een bedreiging vormt voor langdurige vriendschap, is de natuurlijke neiging van mensen om te wedijveren. Niet dat iemand dat

  192.168.1.1
  04/08/2016 17:00
  (7 jaren geleden)

 • veelbelovend. Maar de praktijk maakt de belofte, dat vriendschap heet, zelden waar.

  192.168.1.1
  04/08/2016 16:59
  (7 jaren geleden)

 • Vriendschap is mooi. Tenminste, het woord alleen al klinkt

  192.168.1.1
  04/08/2016 16:59
  (7 jaren geleden)

 • worden beschouwd als twee

  192.168.1.1
  04/08/2016 16:58
  (7 jaren geleden)

 • Welfare economics is a branch of economics that concentrates on the ideal allotment of products and resources and how this impacts social welfare. Welfare economics examines the overall excellent or welfare that is attain at an existing state in addition to how it is dispersed.

  Welfare Economics Project Help
  25/07/2016 12:40
  (7 jaren geleden)

 • PHP Assignment Help Introduction PHP stands for Hypertext Preprocessor, which is a server side scripting language. Millions of sites were moved to PHP……

  PHP Project Help
  20/07/2016 11:06
  (7 jaren geleden)

 • Thank you so much for sharing This post. It's gretful blog I have really enjoyed keeping up with you on this blog.

  Accounting Help
  20/07/2016 08:43
  (7 jaren geleden)

 • Albert, word jij nooit moe van jezelf?

  Maria
  23/02/2016 23:24
  (7 jaren geleden)

 • Meer dan de daad, blijkt dat gewone lichamelijke intimiteit (veel knuffelen) de band tussen man en vrouw het meest versterkt. Reden genoeg om het maar weer een keertje over te slaan.

  joeychen
  26/12/2015 09:13
  (7 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie