Columns en Archief

Onbewust vrijgezel

07 November 2011
Door: Jeffrey Wijnberg

Is het voor u een raadsel waarom anderen wel het liefdesgeluk hebben gevonden en u niet? Dan wordt het tijd om een kritische blik in de spiegel te werpen. Want, vrienden mogen u dan proberen gerust te stellen met opmerkingen als ‘jouw tijd komt nog wel’ of ‘op elk potje past een dekseltje’, maar diep van binnen

knaagt het gevoel dat u misschien iets doet wat u niet zou moeten doen; of dat u iets niet doet wat u wel zou moeten doen. En dat klopt. Het is uw onbewuste die ervoor zorgt dat u vrijgezel blijft. Jazeker. Er een aantal beproefde recepten om het liefdesgeluk te saboteren. (1) U bent een regelneef en heimelijk weet u dat u zelf alles het beste kunt bestieren; u heeft een hekel aan mensen die zich bemoeien met uw bestaan; heerlijk om thuis te komen waar niemand aan uw spullen is geweest; het idee alleen al dat een ander zich aan u opdringt, staat u gewoonweg tegen. (2) U bent in wezen bijzonder op uw vrijheid gesteld en heeft mettertijd een claimallergie ontwikkeld; zodra iemand ook maar suggereert dat u iets zou moeten (‘mijn ouders zijn 25 jaar getrouwd; het lijkt me logisch dat we samen gaan’), dan laat u niets meer van u horen; was de relatie ooit aan, dan is hij na een claim zeker uit. (3) U bent zelf degene die claimt: als een havik stort u zich op een gewillig prooi en eist zoveel gezamenlijkheid dat de ander wel op de vlucht moet slaan, al was het alleen maar om nog adem te kunnen halen; heimelijk denkt u zoveel liefde te verdienen dat een ander daar nooit aan kan voldoen. (4) Zelf bent u niet moeders mooiste exemplaar; eigenlijk bent u, strikt genomen, middelmatig in alles wat u op het levenstoneel presteert; tegelijkertijd eist u wel het allerhoogste van een kandidaat-partner; daarom valt iedereen af en zeker de persoon die, qua middelmaat, juist in aanmerking genomen zou moeten worden; u verdient het minimumloon, maar u wilt alleen in een Rolls Royce rijden. (5) Eigenlijk vertrouwt u niemand; en al helemaal niet iemand die genegenheid toont; de ervaring leert dat er altijd een verborgen agenda is, dat de ander uit is op persoonlijk gewin (geld, macht, kinderwens); het is aan de ander om te overtuigen dat zijn liefde puur is, maar niemand die daar ook maar enige moeite voor doet; heimelijk weet u dat u zich door niemand voor het karretje laat spannen.

Geluk in de liefde is niet iedereen gegeven. De meeste mensen hanteren ‘trial and error’, oftewel: net zo vaak mislukken tot het goed gaat. Maar dan moet u uw leven ook echt willen delen met een ander.


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • I am just pretty happy to sign up ones own guestbook these days,Your own feedback and listed below are excellent in my opinion,incidentally I should say also definitely will teach some great supplements for your needs every.

  Marble Supplier in Delhi
  28/10/2016 12:05
  (6 jaren geleden)

 • I would like to thank this wonderful reading for your time !!! Certainly enjoy every piece of it, and I have a marker to read new things from your blog to the blog !!!!

  Carlsbad movers
  26/10/2016 12:34
  (6 jaren geleden)

 • A very useful kind for example. Very interesting reading article.I thank you for his efforts to write this great product.

  startup platform in india
  26/10/2016 12:33
  (6 jaren geleden)

 • Thanks for such a great content on this website. 

  Electrical Engineering Capstone Project Help
  06/05/2016 14:27
  (7 jaren geleden)

 • This a good way to appreciate the teacher as they put their efforts to train students. US dissertation Writers appreciates the teachers.

  Bioinformatics writing Help
  06/05/2016 12:43
  (7 jaren geleden)

 • I really wanted to send a small word to say thanks to you for the fantastic points you are writing on this site.

  Types of Market Research Online Homework Help
  06/05/2016 09:40
  (7 jaren geleden)

 • That's the very nice post you have shared with us. I really liked it. Please keep sharing more and more information.

  Scope of Electrical Engineering Homework help
  06/05/2016 09:39
  (7 jaren geleden)

 • Thats Good to be hearing here Thanks For More Helpful Tips.

  Scope of Electrical Engineering Homework help
  06/05/2016 08:44
  (7 jaren geleden)

 • knaagt het gevoel dat u misschien iets doet wat u niet zou moeten doen; of dat u iets niet doet wat u wel zou moeten doen.

  Buy Essay
  04/03/2016 15:10
  (7 jaren geleden)

 • Juist! intrappen die deuren van zelfmedelijden!
  De "ander moet mij gelukkig maken"

  vic
  09/11/2011 21:21
  (11 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie