Columns en Archief

Nooit klaar

04 November 2019
Door: Jeffrey Wijnberg

Mannen zijn gauw klaar. En als zij klaar zijn, dan wordt er ook echt een punt gezet. Geen komma, geen puntkomma en ook geen dubbele punt. Gewoon klaar, punt uit. Vrouwen daarentegen zijn nooit klaar. En daar hebben zij niet alleen zelf last van, maar ook de bijbehorende man. Hij denkt vaak: ‘wanneer is zij nou klaar?’ Het antwoord is: ‘nooit’.

Zo kan zij een wensenlijstje hebben voor de man, zoals: 1) ‘gooi de was nou in de wasmand en niet op de grond’ 2) ‘spoel de borden en bestek nu eerst af en zet het dan in de afwasmachine’ en 3) ‘zet je fiets nou meteen in het schuurtje anders vergeet je het weer’. Veel mannen denken dan: ‘ok, laat ik haar daar nu in tegemoetkomen, dan is het ook klaar’. Jammer dan. Fout gedacht. Want zodra de man haar wenslijstje van drie dingen in zijn systeem heeft zitten, dan verschijnen er meteen een stuk of wat nieuwe verzoeken zoals: 1) ‘zet je schoenen niet vlak bij de voordeur, anders struikelt iemand er nog over’ 2) ‘trek de mouwen aan de goede kant uit je hemd voordat je die in de wasmand gooit. 3) ‘scheer je een keer wat vaker, want anders zie je er gewoon niet uit’. Veel mannelijk gezucht en gesteun omdat de vrouwelijke onvrede oneindig lijkt. Welnu, die onvrede lijkt niet alleen oneindig. Die onvrede in oneindig. Een verklaring brengt misschien uitkomst; en het eerste waar ik aan denk is een verklaring in de seksueel-fysiologische sfeer: als mannen een orgasme krijgen dan zij ook meteen klaar. Ik bedoel, na een zaadlozing is het met de seksuele daadkracht ook gelijk gedaan. De seksuele bevrediging is eenmalig, waardoor de man al van jongs af aan weet wanneer het afgelopen is. Hoe anders is dat bij de vrouw: na een orgasme komt zij pas goed op stoom; en kan zij vele malen vaker weer tot een hoogtepunt komen. Zo weet zij van jongs af aan dat een eerste bevrediging alleen maar een opmaat is naar meer, waardoor het concept van ‘echt klaar’ haar totaal ontgaat. De man weet van nature wat het betekent om ergens een punt achter te zetten. De vrouw weet van nature wat het betekent om meerdere punten achter elkaar te zetten…om daarna, als vanzelfsprekend een vervolg te willen. Een andere verklaring is relationeel: omdat de vrouw er belang bij heeft om de man aan haar te binden, moet zij hem nooit de illusie geven dat hij een finale overwinning heeft bereikt. En het werkt. Want, hij zal, met de grootste inspanning ergens ooit zijn vertrouwde punt willen zetten.

Nu zullen mijn verklaringen voor de vrouw niet erg bevredigend zijn. Logisch, ik ben het gewend. Mochten de lezeressen daarom mij op onvolkomenheden willen wijzen, graag! Dan weet ik dat mijn punt nog lang niet is gemaakt.

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op deze pagina.

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie