Columns en Archief

Moeilijke tijden

26 August 2013
Door: Jeffrey Wijnberg

Alleen voor een enkeling speelt de economische crisis geen rol van betekenis. Voor de meesten is het allemaal een stuk minder. En voor sommigen is het levensonderhoud op een absoluut minimum. Nederland mag zich dan nog wel een welvarend land noemen. Maar het zijn toch moeilijke tijden, vooral omdat niemand zeker is van werk en inkomen.

Als psycholoog zie ik het daarom als mijn plicht om u een hart onder de riem te steken. Om te beginnen kan het geen kwaad om het achtuurjournaal voor onbepaalde tijd over te slaan. Het nieuws is doorgaans van deprimerende kwaliteit en voegt alleen maar toe aan een gevoel van machteloosheid. Zet de radio aan met goede muziek; en bedenk vooral wat u wèl heeft in plaats van te somberen over wat u niet heeft. Natuurlijk, het is gemakkelijk om te zeggen dat mensen hun zegeningen moeten tellen. Maar feitelijk zijn er maar weinigen die deze wijsheid ook dagelijks praktiseren. En geloof mij: het werkt. Want wie zich -bijvoorbeeld- rijk rekent met een trouwe levenspartner, zal in gezamenlijkheid ook sterker voor de dag komen. Voor uw kleine of grotere talenten geldt hetzelfde. Wie de nadruk legt op wat hij kan, in plaats van te piekeren over wat hij niet kan, zal eerder op constructieve ideeën komen om aan de slag te gaan. Vaardigheden zoals haarknippen, taarten-bakken, schoonmaken, strijken, engels-spreken, oppassen, tuinieren, ramen-wassen, klussen en boekhouden kunnen allemaal te gelde gemaakt worden door wereldkundig te maken wat u zoal in huis heeft. En dan is er wel weer iemand anders die goed is in het maken van websites, waardoor een kruisbestuiving van talent ook echt iets oplevert. Belangrijk is wel dat u niet toegeeft aan de verleiding om anderen de schuld te geven van uw misère. Zeker, er zijn genoeg lieden die u, op het moment dat het belangrijk was, in de steek gelaten hebben. Maar die mensen verdienen niet eens uw aandacht. Richt uw gedachten daarom op de mensen die u wel goed gezind zijn; en uw stemming zal onmiddellijk verbeteren. Overigens, een lichte mix van bozigheid, frustratie, franterigheid, opstandigheid, jaloezie, verbetenheid, gekrenktheid, verongelijktheid en het gevoel niet voor vol te worden aangezien is eigenlijk ook wel prima. Schudt het geheel meerdere malen goed door elkaar en neem u voor om revanche te nemen op iedereen die er genoegen schept dat het u niet voor de wind gaat. Het idee is om de goegemeenschap een poepie te laten ruiken en uiteindelijk te kunnen zeggen: ‘wie het laatst lacht, lacht het best’.

Het zijn moeilijke tijden in Nederland. Daarom is, meer dan ooit, nu het moment aangebroken om te laten zien dat u echt karakter heeft. Want zegevieren als het allemaal meezit, dat kan iedereen.


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • Want wie zich -bijvoorbeeld- rijk rekent met een trouwe levenspartner, zal in gezamenlijkheid ook sterker voor de dag komen. Voor uw kleine of grotere talenten geldt hetzelfde

  www.oakleysoutlet.co.uk
  24/07/2016 04:05
  (5 jaren geleden)

 • Watch uefa euro 2016 Live Streaming Online. UEFA EURO CUP 2016 Live Score, schedule, groups, draw, 2016 Euro Cup Live Stream.

  uefa euro 2016
  13/05/2016 21:35
  (5 jaren geleden)

 • Watch uefa euro 2016 Live Streaming Online. UEFA EURO CUP 2016 Live Score, schedule, groups, draw, 2016 Euro Cup Live Stream.

  wwe summerslam tickets
  13/05/2016 21:33
  (5 jaren geleden)

 • Watch wwe summerslam 2016 results, predictions, Full Show live streaming info here and also buy tickets Online for wwe summerslam 2016

  wwe summerslam tickets
  13/05/2016 21:33
  (5 jaren geleden)

 • Watch Copa America 2016 Cup 2016 Centenario Live Streaming Online Results Info Here, We also provide Copa America 2016 Grupos, Schedule, Fixture or Buy Tickets

  Copa America Live Streaming
  13/05/2016 21:32
  (5 jaren geleden)

 • Welcome to OPY World School, a school set up with the objective of holistic development of students. We are a school with a difference, offering a unique learning experience; a modern school with eternally relevant value systems.

  School in mahendergarh
  25/02/2016 12:03
  (6 jaren geleden)

 • Good post and informative one.Keep posting this kind of stuff.
  thank you

  chris lynn
  05/02/2016 13:25
  (6 jaren geleden)

 • You have to error in your SQL syntax; check the manual That corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 't I learn to treat everything like it what the last time. My greatest regret what 'at line 9

  Hungry Shark Evolution Hack And Cheats
  15/01/2016 19:48
  (6 jaren geleden)

 • To burn with desire and keep quiet about it is the greatest punishment we can bring on ourselves.

  Hungry Shark Evolution Hack And Cheats
  15/01/2016 19:47
  (6 jaren geleden)

 • This is really interesting travel information, You're a skillful blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your rich information.

  Shards of Magic Hack
  21/12/2015 10:54
  (6 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie