Columns en Archief

Man zonder mening

29 December 2014
Door: Jeffrey Wijnberg

Waar de man niet op zit te wachten, is ruzie. Zeker niet rond de jaarwisseling. Niet dat de vrouw, met voorbedachte rade, uit is op ruzie. Maar feit is wel dat zij niets onopgemerkt voorbij laat gaan. En voor de man is haar kritische oog de voorspelbare aanloop naar gedoe. Dat het mis gaat, is echter de schuld van de man.

Want gedoe kent zijn oorsprong in het feit dat de man er een mening op na houdt. Vreemd zou het zijn als ik de stelling verdedig dat de man geen mening mag hebben. Dat doe ik ook niet. Wel zeg ik dat het onverstandig is om ongevraagd die mening uit te dragen. Overigens, zelfs als de mannelijk mening wel wordt gevraagd, dan nog is het strategisch onverstandig om die te geven. Zij: ‘ik ben benieuwd of jij nog iets speciaals wilt doen op oudejaarsavond’. Hij: ‘leuk voor de kinderen is het om een pretpakket aan vuurwerk de lucht in te schieten’. Zij: ‘alsof we dat financieel kunnen missen; nee, probeer nou niet de populaire papa uit te hangen en iets kleins te bedenken waar ze ook blij mee kunnen zijn’. U ziet: zelfs wanneer hij wordt uitgenodigd om een mening te geven, dan nog krijgt de man de deksel op zijn neus. Vanuit het vrouwelijk perspectief is dat ook niet vreemd. Zij wil wel dat haar man actief meedoet in het denkproces, maar het is niet de bedoeling dat hij de uitkomst bepaalt. Dat is haar exclusieve terrein. Zo bekeken hoeft de man slechts één mening uit te dragen. En die luidt: ‘ik vind het belangrijk om samen op één lijn te zitten; en daarom wil ik het liefste wat jij bedenkt’. Nu zal de vrouw met deze uitgekookte mening niet meteen een gat in de lucht springen. Nee, zij zal het niet kunnen laten om te zeggen: ‘wat maak jij je er weer gemakkelijk van af; kan ik weer de hete kastanjes uit het vuur halen’. Maar het enige wat de man dan hoeft te zeggen, is: ‘ja, je hebt gelijk; voor mij te het gemakkelijker om jou te volgen; want als jij blij bent, dan ben ik het ook’. Discussie gesloten.

Gelukkig heeft de man zijn werk. Daar, op de werkvloer, mag hij zich uitleven met al zijn meningen. Dat moet ook genoeg zijn.  Thuisgekomen is hij weer de man zonder mening.  Voor de lieve vrede.


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • This is the platform where the customers can share their views. Either the review is positive or negative MC Donald’s accepts your review. They value your opinions and it means a lot to them.

  mcdvoice
  16/01/2018 19:47
  (5 jaren geleden)

 • Goed dat ik geen partner heb,ik zou niet meer durfen met hem te praten,zoiets heb ik altijd kindzijnde bij mijn vacantie ouders gehoord en nu heeft zij Dementie en hij Alzheimer,eerst zij nu hij ook.
  Mama zegt hij,jij heeft me altijd gezegt wat ik doen moet,waarom doe je dat nu niet meer.
  Tja,shit.
  Margit

  Margit
  10/10/2017 05:36
  (5 jaren geleden)

 • Well This is the true fact of life. Man have to think hundreds time before arguing with a Woman.but a lady never need to think even a single time nor they plan before it.

  idealistcareer post
  14/10/2016 03:22
  (6 jaren geleden)

 • This is an impressing article which gives us good thoughts and interests to read more article like the same.

  192.168.1.1
  26/08/2016 13:40
  (6 jaren geleden)

 • good, I've been looking for

  192.168.1.1
  26/08/2016 13:39
  (6 jaren geleden)

 • All the tragedy for Pakistan is constantly on the worsen like relief offers and benefit fall far besides what is. More benefit is frantically needed for the potential for enormous fatalities should begin to loom.

  National drink of Pakistan
  17/08/2016 13:15
  (6 jaren geleden)

 • Thanks guys, I just about lost it looking for this.

  http://gotowww.site/site/tradercoachingreview.com/
  15/10/2015 12:50
  (7 jaren geleden)

 • If I coiemnmcatud I could thank you enough for this, I'd be lying.

  Keiwan
  03/07/2015 01:04
  (7 jaren geleden)

 • This is better than other sites.Always so interesting to visit your site.What a great info, thank you for sharing. this will help me so much in my learning.

  Hairextensioncheap.com
  30/12/2014 07:35
  (8 jaren geleden)

 • leuk artikel weer haha

  didi
  29/12/2014 10:03
  (8 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie