Columns en Archief

Liefdesspelletjes

04 August 2014
Door: Jeffrey Wijnberg

Een camping met allemaal nieuwe mensen. Het strand waar allerlei aantrekkelijke figuren rondlopen. Een terrasje pikken om vervolgens te genieten van al die vrolijke vakantiegangers die voorbij slenteren. Het hangt in de lucht: dat gevoel dat ergens tussen al die vreemdelingen nu juist die ene persoon uw vakantieliefde gaat worden.

Ik zeg u: dat gevoel klopt. Maar dan moet u wel het geluk een handje helpen. Bent u van het vrouwelijke geslacht, dan is kinderlijk eenvoudig. Feit is namelijk dat die ene, leuke jongen/man niet veel meer nodig heeft dan een schalkse knipoog. Knipogen met twee ogen tegelijk is ook prima. Soms zelfs beter. Het gaat om die brede glimlach die tezamen met het knipogen betekent dat het licht op groen staat. Voor hem wel aardig om te weten dat hij geen blauwtje hoeft te lopen. Bent u van het mannelijk geslacht, dan kunt u natuurlijk niet wachten tot die ene leuke meid naar u knipoogt. Ik bedoel, misschien doet zij het wel. Maar genoeg leuke vrouwen die juist niet van plan zijn om het de man gemakkelijk te maken. Nee, deze meiden willen juist dat die ene leuke vent zich wat uitslooft; extra moeite doet om te laten zien dat hij er echt wat voor over heeft om haar in de wacht te slepen. Welnu, beste mannen: die extra moeite hoeft niet te betekenen dat u, voor haar ogen, op uw handen gaat staan en tegelijkertijd een romantisch liedje zingt. Het is natuurlijk wel een wereldprestatie als u dat voor elkaar krijgt. Maar zoiets is niet voor iedereen weggelegd. En gelukkig kan het ook simpeler. Het enige wat u nodig heeft is een spelletje. U mag kiezen uit scrabble, dammen, kaarten, dobbelstenen, mens-erger-je-niet of stratego. Natuurlijk weet ik wel dat het wat suf klinkt. Maar geloof mij: hoe suffer, hoe grappiger. En als er iets is waar een meid voor valt, dan is het wel een jongen die met een suf voorstel komt. U snapt het al: de bedoeling is dat u met een spelletje in de hand een tegenspeler zoekt. Het vervolg is ook duidelijk: die tegenspeler is die ene, leuke meid die u toch al op het oog had. De beoogde toenaderingsvraag ‘wil je een spelletje met mij doen’ is zo dubbelzinnig als het klinkt: enerzijds gaat het om een activiteit die het voeren van gesprek, in eerste instantie, overbodig maakt, anderzijds is het een aankondiging dat het liefdespel is begonnen. Al doende kan de kennismaking op een speelse manier worden verdiept.

Is uw vakantieliefde dezelfde persoon als waarmee u van huis vertrokken bent, dan heeft u dit schrijven toch niet voor niets gelezen. Want de combinatie van vrouwelijk knipogen en mannelijk spelletjesinitiatief staat garant voor liefdevol vakantieplezier.

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • A tragedy around Pakistan is constantly on the worsen when relief resources and guide fall far wanting what is called for. More guide is frantically needed as being the potential for scores of fatalities takes place to loom.

  National drink of Pakistan
  17/08/2016 12:40
  (6 jaren geleden)

 • It’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about!

  Malaysianhairweave
  30/12/2014 07:49
  (8 jaren geleden)

 • Grappig!

  MRK
  18/09/2014 19:06
  (8 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie