Columns en Archief

Goede vraag

03 April 2017
Door: Jeffrey Wijnberg

Kent u dat gevoel? Dat onbevredigend gevoel dat ontstaat wanneer u aandachtig luistert naar de mensen om u heen, maar niemand ooit één enkele vraag aan u stelt? En dat u, door het eeuwige eenrichtingsverkeer, niet anders kan dan de conclusie trekken dat het niemand een bal kan schelen wat u te melden heeft?

Welnu, in dat geval wordt het hoog tijd dat ik, in mijn hoedanigheid als psychologische hulpverlener voor u opkom. En wel omdat u het helemaal niet verdient om zo onverschillig behandeld te worden. Wat al die egocentrische types schijnen te vergeten is dat het domweg onbeleefd is om alleen maar voor eigen parochie te preken; zonder ook maar even te informeren hoe de vlag er bij staat aan de andere kant. En al die kleppende egotrippers snappen kennelijk ook niet dat zij die liefdevolle aandacht uwerzijds uiteindelijk gewoon verliezen; en wel omdat u zelf ook afhaakt als er niets van wederkerigheid te bespeuren valt. Overigens blijft het vreemd dat de meeste mensen niet snappen wat u allang weet, namelijk dat het stellen van een vraag een magische uitwerking heeft, dat het stellen van een vraag ervaren wordt als een vorm van persoonlijke erkenning en dat het stellen van vraag ook helemaal niet moeilijk is. Ook is het onbegrijpelijk dat de meeste mensen het besef niet hebben, wat u al sinds jaar en dag heeft, namelijk dat het stellen van vraag waardevolle informatie kan opleveren, dat het stellen van een vraag toegang biedt tot andere werelden en dat het stellen van één simpele vraag het begin kan zijn van nieuwe liefde of vriendschap. Laat ik, in mijn hoedanigheid als deskundige van de menselijke geest u, als geoefend luisteraar, in ieder geval de erkenning geven die u wel verdient; en dan vooral omdat u er wel van doordrongen bent hoe belangrijk het is om uw medemens een stem te geven.

Maar doe mij één plezier: laat alle mensen links liggen die weigeren om u een stem te geven. Dat zijn uiteindelijk de mensen die juist geen luisterend oor verdienen. En mochten die zelfzuchtige types zo lang droog staan dat zij wél een vraag stellen (‘waarom hoor ik niets meer van jou?’), zeg dan alleen: ‘goeie vraag’.

 

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • MSBSHSE has been soon going to release the date sheet for secondary and higher secondary examination 2018.

  www.mahresult.nic.in
  02/04/2018 11:08
  (5 jaren geleden)

 • MSBSHSE has been soon going to release the date sheet for secondary and higher secondary examination 2018

  www.mahresult.nic.in
  02/04/2018 10:28
  (5 jaren geleden)

 • It was wondering if I could use this write-up on my other website, I will link it back to your website though.Great Thanks. <a href="http://bulksitechecker.com/tool/domain-authority-checker/">Domain Authority Checker</a>

  http://writing-tips.moonfruit.com/blog/4594106102
  02/04/2018 08:03
  (5 jaren geleden)

 • This is a fantastic website , thanks for sharing.

  Natural Food
  01/04/2018 23:07
  (5 jaren geleden)

 • We are really grateful for your blog post. You will find a lot of approaches after visiting your post. Great work

  keyword-density-checker
  13/03/2018 11:31
  (5 jaren geleden)

 • At this point you'll find out what is important, it all gives a url to the appealing page:

  mangroomer reviews
  10/03/2018 13:44
  (5 jaren geleden)

 • I truly like you're composing style, incredible data, thankyou for posting.

  inontv online
  22/02/2018 15:04
  (5 jaren geleden)

 • Really i appreciate the effort you made to share the knowledge. This is really a great stuff for sharing. Keep it up . Thanks for sharing.

  hp printers technical support
  21/02/2018 21:53
  (5 jaren geleden)

 • I have checked this link this is really important for the people to get benefit from.

  Valentine Day Quotes
  08/02/2018 16:13
  (5 jaren geleden)

 • Such a very useful article. Very interesting to read this article.I would like to thank you for the efforts you had made for writing this awesome article.

  egypt travel packages
  07/02/2018 22:19
  (5 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie