Columns en Archief

Een unieke relatie

27 January 2014
Door: Jeffrey Wijnberg

Iedere relatie is uniek. Het ene stel heeft spannende seks zonder veel anders met elkaar te delen. Het andere stel voelt zich als (groot)ouders met elkaar verbonden terwijl de seks van onderschikt belang wordt ervaren. Zo zijn er ook stellen die als zakelijk team onverslaanbaar zijn.

Zij hebben het dagelijks reilen en zeilen prima op orde, terwijl zij tegelijkertijd weinig intiems met elkaar hebben. Uniek aan elke relatie is namelijk dat er altijd wel iets is dat niet klopt. Nu is het probleem van deze tijd dat mensen vinden dat alles moet kloppen.Even voor de goede orde: bent u iemand die kan zeggen dat in uw relatie seks, verliefdheid, intimiteit, verbondenheid, romantiek, gemeenschappelijkheid, vertrouwdheid, geborgenheid, uitdaging, wederzijdse erkenning, gelijkwaardigheid en eenstemmigheid al jaren de normaalste zaak van de wereld is, dan feliciteer ik u van harte. Ik bedoel, dan heeft u een relatie die nog unieker is dan gewoonlijk het geval is. Want, normaler is het dat er op de röntgenfoto van uw relatie een vreemd plekje te vinden is. En dat is dan de foto die patiënten aan mij laten zien als zij op het spreekuur komen. Zij doen dan uitspraken als ‘we maken eigenlijk nooit ruzie, waardoor ik mij ook nooit uitgedaagd voel’ en ‘we hebben alles prima op orde, maar ieder leidt zo zijn eigen leven’. Natuurlijk is het mijn psychologische plicht om de klachten van mijn liefde-lijders serieus te nemen. En dat doe ik ook. Maar meer dan eens kan ik er niet om heen om de vraag de stellen: ‘tja, maar waarom is dat een probleem?’ En de volgende opmerking mijnerzijds is dan: ‘ok, ook al zou ik het met u eens zijn dat het een probleem is, waarom zou dat opgelost moeten worden?’ Feit is namelijk dat de liefde welhaast synoniem is met alles wat ongerijmd heet. En ongerijmd betekent: dwaas, lachwekkend en in strijd met het gezonde verstand. Inderdaad, ja. Bestaat er diepgevoelde vriendschap in een relatie, dan gaat dat vrijwel altijd ten koste van de seksuele aantrekkelijkheid van elkaar. Is er veel ruzie, dan is de kans op seksuele ontlading veel groter. En heeft u een partner die zich gemakkelijk voegt naar uw wensen, dan is de kans op verveling in het contact dichterbij. En heeft u altijd wel iets om van mening over te verschillen met uw partner, dan hoeft u zich juist niet te vervelen, oftewel: boeiend, maar vermoeiend.

Ik kan het u natuurlijk niet verbieden om alles wat niet-kloppend is in uw liefdesleven toch kloppend te krijgen. Er zijn hobby’s die nog absurder zijn, zoals het verzamelen van strijkijzers. Maar bedenk wel: juist wat niet klopt aan uw relatie, is nu net wat deze zo uniek maakt.

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • Welcome! Exceptionally helpful guidance inside of this article! It's the little changes that will roll out the greatest improvements. You're the best to share

  jaipur taxi services rate
  15/03/2016 10:20
  (7 jaren geleden)

 • It's really a decent and accommodating bit of data. I am fulfilled that you essentially imparted this valuable data to us. If it's not too much trouble stay us educated like this. A debt of gratitude is in order for sharing. On the off chance that you need to discover some data on these matters, you might likewise look at the page - See more - at:

  love vashikaran specialist pandit ji
  10/03/2016 05:16
  (7 jaren geleden)

 • I was delighted to find this web site.I wanted to thank you for your time reading this wonderful! I really enjoyed every bit of it and I’ve marked to ensure that the blog post something new.
  buy instagram likes fast
  http://socialgrand.com/buy-instagram-likes/
  buy instagram followers for $5
  http://socialgrand.com/buy-instagram-followers/

  peter
  23/12/2015 15:08
  (7 jaren geleden)

 • En gelijk ook een hart onder de riem voor mij als vrijgezel om vooral maar happy te zijn met mijn huidige situatie.

  taxi from delhi to jaipur
  06/12/2015 09:45
  (7 jaren geleden)

 • nevaram uzņemties. Varbūt mēģiniet atrast ar savu kursa biedru palīdzību viņu radu/paziņu fotogrāfētu bildi, kurā esat redzami

  cheapessayswriters
  12/11/2015 08:43
  (7 jaren geleden)

 • It easier for us treat interesting post and thanks for sharing. Some things in here I have not thought about before.

  cheapessayswriters
  11/11/2015 12:05
  (7 jaren geleden)

 • En gelijk ook een hart onder de riem voor mij als vrijgezel .

  Jimmy Kim's Build My List 2.0
  07/11/2015 08:27
  (7 jaren geleden)

 • Hier zit wat in, kan ik over gaan nadenken!

  Week 1 on the Paleo Diet
  20/10/2015 12:06
  (7 jaren geleden)

 • You will find seven crucial things property professionals have to understand about how exactly to profit from the growth in luxury property sales. What works my shock you...

  Week 1 on the Paleo Diet
  20/10/2015 12:06
  (7 jaren geleden)

 • Erg grappig maar waar stukje. En gelijk ook een hart onder de riem voor mij als vrijgezel om vooral maar happy te zijn met mijn huidige situatie.

  Employment Lawyers
  18/10/2015 15:34
  (7 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie