Columns en Archief

Een meisje versieren

25 November 2013
Door: Jeffrey Wijnberg

Datingsites. Persoonlijk berichtjes op Facebook. Een suggestief sms’je of e-mail versturen. Digitaal knipogen en het meisje is versierd. Met alle moderne communicatiemiddelen kan zelfs het meest verlegen jongetje zijn dromen waarmaken. Fout gedacht. De werkelijkheid laat een ander beeld zien.

Juist door de social media weten de jongens zich helemaal geen raad als zij oog in oog staan met een begeerlijk meisje. Het stille, mannelijke verlangen in Nederland groeit, terwijl de meisjes dan maar met elkaar gaan dansen. Nu moet wel gezegd worden dat alcohol en drugs de angstdrempel kunnen verlagen. Jongens gieten elkaar vol met verdovende middelen om dan de volgende ochtend een meisje in bed aan te treffen van wie zij zich niet eens de naam kunnen herinneren. U hoeft geen volleerd psycholoog te zijn om te snappen dat een dergelijke versierpoging op niets uitloopt. En vergeet het maar dat al die testosterende mannen bij elkaar gaan zitten om een versierplan in elkaar te zetten. Nee, de schaamte voor het versierprobleem is zo groot dat ieder jongen nog liever alleen blijft dan dat hij zou bekennen dat hij zich geen houding weet te geven. En dat is jammer. Want, naast studie- en beroepskeuze is het versieren van een meisje een absolute voorwaarde om het jonge leven van perspectief te voorzien. Daarom deel ik vandaag met u een paar geheimpjes die al die leuke meisjes in Nederland mij hebben ingefluisterd. Stoer gedrag met flitsende openingszinnen (‘als ik voor jou kook, ben jij dan mijn toetje’) zijn de grootste afknappers. Meisjes worden eerder geraakt door verlegenheid en een jongen die stamelend toch een poging waagt (‘ehh...hmm…ja…kan ik je een kopje koffie aanbieden’). Een paar zweetpareltjes op het voorhoofd kan geen kwaad en onderstreept de verlegenheid. Toch moeten de lichaamsdampen wel lekker ruiken als ook dat de algehele verschijning goed verzorgd moet zijn. Dagenoude zweetgeur op een kilometer afstand ruiken, is de volgende afknapper. Succesverhalen over eigen prestaties, daar zitten de meisjes ook niet op te wachten. Tromgeroffel op de borstkas, zoals een gorilla dat kan, dat werkt bij meisjes alleen op de lachspieren. Waar zij wel op zitten te wachten is pure, normale, oprechte, gevoelde en persoonlijke belangstelling. Succesvol versieren is daarmee teruggebracht tot de kunst van het vragen op een manier dat het leuke meisje kan ervaren dat zij, zoals zij is, ook echt gekend wil worden. Geheimpje van mij: is het stellen van vragen een probleem, oefen dan eerst op je moeder.

Nu kan een jongen natuurlijk het versieren ook overlaten aan het meisje zelf. Gewoon naar willekeurige dansparty’s gaan in de hoop dat het vrouwelijk geluk zich als vanzelf aandient. Dan later ook niet zeuren over een relatie waarin je helemaal niets meer te vertellen hebt.


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • But as this apk is genuinely made for Android phone you will not get Lucky patcher app for iOS in app store, which is really sad news. There is no official Lucky Patcher app for iOS devices or iPhone.

  Lucky Patcher for iOS
  12/10/2017 08:24
  (5 jaren geleden)

 • I discovered your site via Google while looking for a comparable topic, your website came up, it seems great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Reflective fabric
  14/07/2015 10:13
  (8 jaren geleden)

 • Most of the time, exploration is done to find out future needs and forecasting regarding any field. Companies and large firms specially find time for this process to stable their place of leadership in the market.

  best essay ukessay service
  05/06/2015 11:34
  (8 jaren geleden)

 • En dan nog iets... als je ergens niet moet zijn voor vrouwenadvies, is het wel bij je moeder. Moeders maken weliswaas lieve, volgzame jongetjes van je, maar absoluut geen zelfverzekerde man die in staat is om gewoon een leuk gesprek met een vrouw te hebben. Op zijn manier. En het leuke is dat een vrouw juist op zoek is naar een man die op zijn manier praat.

  Zelfvertrouwen, zelfvertrouwen, zelfvertrouwen. Ik kan het niet genoeg benadrukken. En dat betekent vooral: trouw zijn aan jezelf. Doen wat jij wilt, op jouw voorwaarden. Niet die van de vrouw. Niet 'needy' zijn zoals de Engelsen zeggen, maar gewoon je eigen ding doen. En realiseer je dat er meer vrouwen zijn dan je op kunt, en dat er altijd een leukere vrouw is dan die je nu hebt. DAT is waar de vrouwen op vallen.

  Roger
  17/12/2013 00:04
  (9 jaren geleden)

 • Ja Jeffrey, verlegen zijn en jezelf kwetsbaar opstellen werkt. ...als je tenminste in de friendzone terecht wilt komen. Als je de schouder wilt zijn waar zij op uithuilt, nadat ze zich de afgelopen nacht weer voor de zoveelste keer door een foute man het bed in heeft laten praten.

  Natuurlijk fluisteren vrouwen je in dat ze een lieve, zorgzame man willen. Geen enkele vrouw zal namelijk willen toegeven dat ze toch eigenlijk op zoek is naar die man die de touwtjes in handen neemt, en die haar in zowel haar fysieke als emotionele behoeftes voorziet.
  Er is immers een onderscheid tussen de man die hen versiert, en de man die tot in lengte van dagen voor hen zorgt. De eerste is de man die voor spanning en emotie in hun leven zorgt, de tweede is de man waar ze na die emotie naar toe gaan en die thuis het eten op tafel heeft gezet.
  Maar geen enkele vrouw zal dat willen toegeven, omdat ze weten 'dat dat niet netjes is' en bang zijn voor sletvrees.

  Waar vrouwen eigenlijk naar op zoek zijn, is iemand die voor hen kan zorgen. Iemand die voor hen de mammoet de grot in sleept, de stoere viking die haar over zijn schouders naar het bed draagt, en voor spanning en plezier zorgt in haar leven. Zij wil meegenomen worden op de achtbaan van het leven van de man.
  Uiteindelijk wil elke vrouw gewoon dat er voor haar gezorgd wordt. Zowel fysiek als emotioneel.

  En helaas heeft de losgeslagen feminisering van allerlei vrouwenbewegingen van de jaren 80 niet bepaald bijgedragen aan een positief beeld van de man. Als man werd je als een seksist weggezet als je gewoon deed wat je deed als man, en was het not done om nog langer voor je eigen behoeftes op te komen. In plaats daarvan werd van je verwacht dat je de vrouwen op hun eigen gebied tegemoet kwam en er zowel emotioneel, vriendschappelijk en meevoelend voor hen was. Allemaal gebieden waar mannen niet goed in zijn, en waardoor ze in een oncomfortabele rol terecht kwamen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een hele generatie van lieve, overgefeminiseerde mannen die niet eens meer weten wat het nu eigenlijk inhoudt om een man te zijn.

  Het ironische is dat vrouwen eigenlijk terug verlangen naar die stoere man van voor hun geroep om 'gelijke rechten'. Een vrouw wil helemaal niet gelijk zijn aan een man. Een vrouw wil gewoon fysiek en emotioneel bevredigd worden, en bevestigd worden in haar 'goed zijn als de vrouw die ze is'.

  Tip: zeg eens een keer gewoon "NEE" tegen een vrouw.

  Roger
  16/12/2013 23:53
  (9 jaren geleden)

 • <oprechte, gevoelde en persoonlijke belangstelling. Succesvol versieren is daarmee teruggebracht tot de kunst van het vragen op een manier dat het leuke meisje kan ervaren dat zij, zoals zij is, ook echt gekend wil worden.>


  Dit citaat over versieren is complete onzin.
  De meeste jonge vrouwen vallen op zelfverzekerde, stoere, spannende mannen maar ook heel veel aandacht geven helpt. Maar alles draait om een zo hoog mogelijke status te hebben. En deze hoge zelfwaarde moet je communiceren.
  Dit kun je bijvoorbeeld doen met je lichaamstaal, je stem en wat je zegt.

  En dit hoeft helemaal niet oprecht te zijn, het moet alleen oprecht lijken.

  Simon
  29/11/2013 18:29
  (9 jaren geleden)

 • Ik kan uit ruime en bittere ervaring (weliswaar 40 jaar geleden) melden dat verlegenheid tegenover meisjes en vrouwen ook niet werkt, dat leidt er alleen maar toe dat je uitgelachen wordt, hetzij achter je rug om, of vaak midden in je gezicht. Ook z.g. belangstelling tonen werkt vrijwel altijd averechts, in deze politiek correcte tijden wordt het tonen van belangstelling op zijn best opgevat als nieuwsgierigheid en bemoeizucht, en op zijn slechtst als verbale ongewenste intimiteit en intimidatie, waartegen het vrijwel onmogelijk verdedigen is en wat je in het ergste geval je baan kan kosten. Houd daarom noodzakelijke contacten met meisjes en vrouwen strikt formeel en zakelijk, en heel soms en heel misschien komt er wat uit voort.  2


  3

  reageer

  Drs. J. van den Berg
  26/11/2013 11:04
  (9 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie