Columns en Archief

Doe een wens

14 July 2014
Door: Jeffrey Wijnberg

Vraag iemand waar u heen moet, en hij zal u de weg wijzen; zelfs als hij geen flauw benul heeft welke kant hij u op stuurt. Hiermee is simpelweg aangetoond dat mensen bereidwillig zijn. Des te vreemder is het daarom dat er zoveel van deze bereidwilligheid ongebruikt blijft liggen.

Vooral in het huwelijk laten partners kans op kans onbenut om te krijgen wat zij, diep in hun hart, zo begeren. Blijkbaar is het uitspreken van een wens iets wat als emotioneel riskant ervaren wordt. Daarom kan het gebeuren dat in de liefde eerder gekozen wordt voor het stille leed van de eenzaamheid, dan voor het geluksgevoel van gezamenlijkheid. Typerende uitspraken zijn in dit verband: ‘als hij het niet uit zichzelf doet, dan doe ik het nog liever zelf’ of ‘komt het niet spontaan, dan hoeft het voor mij ook niet’ en ‘als ik er zelf om moet vragen, dan is voor mij de lol er al af’. Zo is tenminste duidelijk wat het probleem is. Blijkbaar wordt het stellen van een vraag, het uiten van een wens, het doen van een verzoek als een knieval ervaren; als een vernedering die koste wat kost vermeden moet worden. Natuurlijk, als psycholoog zou het vreemd zijn als ik daar niet de emotionele logica van inzie. En dat doe ik ook. Desondanks is het vele malen verstandiger en effectiever om gewoon te vragen naar waar u om verlegen zit. Belangrijk is wel om uw wens op zeer persoonlijke wijze te presenteren. Dus, zinnen die beginnen met ‘het wordt de hoogste tijd dat’ of ‘zou het niet wat zijn om’ en ‘ is het nou zo moeilijk om te beseffen dat’ zijn zinnen die, op passief-agressieve wijze, de bereidwilligheid meteen in de kiem smoren. Uw zinnen kunnen veel beter beginnen met een aanhef als ‘je zou mij een groot plezier doen als’ of ‘voor mij zou het heel belangrijk zijn dat’ en ‘waar ik jou bij nodig heb is’. Deze vreselijke emotionele knieval betekent alleen maar dat u laat blijken uw levenspartner nodig te hebben. En als u er goed over nadenkt, dan is de reden dat u ooit aan een partner bent begonnen nu juist het feit dat u zo behoeftig was. Toch?! Uiting geven aan uw behoeftes is daarom geheel in lijn met uw oorspronkelijke bedoelingen; en zal dus ook met begrip en waardering ontvangen worden. Natuurlijk is er altijd een kansje op afwijzing. Maar erg dramatisch kan dat niet genoemd worden. Immers, u hoeft niet altijd aan het langste eind te trekken.

Vraag een onbekende voorbijganger hoe laat het is en hij zal het u vertellen. Laat uw levenspartner geen onbekende voorbijganger voor u worden door hem niets meer te vragen.

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • zajam! zajam!! zajam!!!
  Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku koja daje zajmove životnom vremenu. Mi pružamo sve vrste kredita na vrlo brz i jednostavan način, osobni zajam, auto kredit, Home zajam, studentski zajam, poslovni zajam, investicijski zajam, debt consolidation, i još mnogo toga. Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Trebate li kredit za konsolidaciju ili hipoteku? Nemojte tražiti više jer smo ovdje kako bismo sve vaše financijske poteškoće učinili stvarom iz prošlosti. Mi kreditiramo sredstva za pojedince i tvrtke kojima je potrebna financijska pomoć po stopi od 2%. Nije potreban broj socijalnog osiguranja i nije potrebna provjera kredita, 100% zajamčeno. Želim koristiti ovaj medij kako bismo vas obavijestili da pružamo pouzdanu i korisničku pomoć, a mi ćemo vam rado ponuditi zajam.
  Pošaljite nam e-poštu na adresu: (isabellasantiago31@gmail.com) kako biste se prijavili za kredit.

  isabellasantiago
  14/02/2018 06:28
  (3 jaren geleden)

 • Particuliere financiële experts die elk bedrag kunnen lenen en in omstandigheden die het leven gemakkelijker maken. Dit zijn de gebieden waar ik u kan helpen:

  * Financiering
   * Woninglening
  * Investeringskrediet
  * Auto lening
   * Schuldconsolidering
  * Kredietlijn
  * Hypothecaire lening
   * Terugbetaling van het krediet
  * Persoonlijke lening, etc.

  Mijn grootste probleem is dat je de terugbetaling van maandelijkse betalingen na ontvangst van je aanbetaling respecteert.Je zit vast, verbiedt banken en je hebt niet de gunst van banken of beter je hebt een project en hebt financiering nodig Contacteer me per e-mail

  E-mail: ayouchanouar9@gmail.com

  Ayoucha
  14/02/2018 01:47
  (3 jaren geleden)

 • Hallo iedereen, ik ben met de naam JOYCE ROGER, uit New York, Verenigde Staten.
  Ik was monetaire hulpbehoevende te wijten aan financiële probleem en dit maakte me
  zoeken naar dingen over geaccrediteerde online lening kredietverstrekkers dus ik vond
  Sommige paar grote getuigenissen en feiten over dit, MELANIA TRUMP lening FIRM, die meer licht wierp op hoe deze MELANIA TRUMP LOANFIRM, geweest van grote bijstand aan anderen voor zoveel mensen
  die waren eens in de dringende behoefte aan financiële bijstand. Het verbijstert me nog
  die ik kreeg van 2000 dollar opgelicht door een online lening kredietverstrekker immers de
  beloften voor hem te geven me een lening, en dit had me betalen meer en meer gewoon
  voor het ontvangen van die lening was fondsen, en dit de reden waarom ik zelfs voorzichtiger zijn geworden
  ditmaal in getting zulks mijn persoonlijke lening als ik nodig om door te gaan mijn onderwijs
  tegen alle kosten door het krijgen van een lening van een legitieme en geaccrediteerde online geldschieter
  omdat mijn vader ernstig ziek was en mijn moeder financieel omlaag te wijten aan mijn vader medische was
  kosten en als gevolg van de educatieve uitgaven van mijn broers en zussen, heb ik besloten om toe te passen
  met deze lening Agentschap van een geleende bedrag van $50,000.00 Dollars want ik was in
  wanhopige behoefte van een lening voor het verzorgen van mijn familie en mijn opleiding verder maar met God aan mijn kant en door de zijne sierlijkheid kreeg ik deze lening
  fondsen snel en onmiddellijk na 48 uur wanneer mijn lening aanvraag is goedgekeurd,
  Dit is waarom ik willen aanbevelen dit bedrijf lening aan eenieder op dit forum die
  is ook behoefte aan een lening ook net als de manier waarop die ik vóór, vriendelijk contact was hen via e-mail adres.
  (MELANIATRUMPLOANFIRM@GMAIL.COM). Bedankt

  JOYCE ROGER
  14/02/2018 01:18
  (3 jaren geleden)

 • Ik wil westhood van apexloans bedanken voor het ontvangen van een lening. ik word meerdere keren opgelicht in een poging om een ​​lening te krijgen totdat ik de heer westhood van apexloans ontmoet en hij gaf me een lening. als je vandaag een legitieme lening nodig hebt, meld je dan aan via apexloans@yahoo.com

  lisa
  13/02/2018 17:07
  (3 jaren geleden)

 • Hallo mensen ,

  Ik wil de getuigenis van mijn lening delen met u.
  Ik ervaarde eerste kwaliteitsservice bij deze geldverstrekker, genaamd MEGAN FUNDING INC, die me echt hielp mijn medische rekeningen te betalen toen ik geld durfde te betalen omdat ik een weduwe ben.

  Een vriend van mij heeft me ook naar hen verwezen. toen ik op het punt stond een grote operatie te doen en ik op dat moment geen geld had, kwamen ze me te hulp en in minder dan 48 uur werd de som van 50.000 euro overgemaakt op je rekening.
  Maar om de waarheid te zeggen, ik was aanvankelijk nerveus, maar toen ik moed opriep en hun leenbeleid volgde, samen met advies van mijn vrienden,
  aan het eind zag ik mezelf glimlachen.
  Als ik niet voor deze geldverstrekker was, was ik misschien al dood geweest.
  Ik heb zelfs een nieuwe lening genomen van hen om mijn bedrijf te starten na mijn herstel, die ik nu ook terugbetaal.
  Mijn enige advies is nu dat elk orgaan dat echt geld nodig heeft contact met hen opneemt via hun e-mail: misssssctynn@gmail.com en een lening van hen krijgt.

  Groeten

  Sarah Van Dolf

  Sarah Van Dolf
  13/02/2018 08:45
  (3 jaren geleden)

 • Ik ben een lenderverantwoordelijke voor DOROTHY LOAN FIRM COMPANY. Wij vertegenwoordigen een groep investeerders en werken ook samen met banken om leningen te verstrekken aan onze klanten.
   Wij zijn een geregistreerde financiële instelling in de VS / ITALIË met een internationale licentie die ons in staat stelt krediet te verlenen aan individuen en rechtspersonen over de hele wereld. We kunnen tot € 5 miljoen euro ophalen om verschillende soorten projecten te financieren.
  Voor een persoonlijke lening

  - Kies tussen € 1.000, - en € 200.000, -
  - Kies tussen 1 en 20 jaar om terug te betalen
  - Accepteer een lage APR van 2%

  Voor een zakelijke lening

  - Kies tussen € 100.000,00 en € 5.000.000,00
  - Kies tussen 1 en 30 jaar om terug te betalen
  - Accepteer een lage APR van 2%

   We bieden kredieten aan mensen die bereid zijn een rente van 2,4% per jaar te betalen. Het doel van het aanvragen van een lening kan zakelijk, persoonlijk en hypotheek zijn, zolang het niets illegaals met zich meebrengt. De voorwaarden waarop wij onze leningen verstrekken, zijn vrij eenvoudig.

  E-mail: p_dorothy@aol.com


  Mevrouw Dorothy

  Mevrouw Dorothy
  12/02/2018 14:49
  (3 jaren geleden)

 • Hallo

  Leningaanbieding tussen privé en eerlijk, gedurende 48 uur

  e-mail: mirandacaprino@gmail.com
  e-mail: thomas.stumpls@yahoo.com

  Heeft u een commerciële lening nodig? of een persoonlijke lening? Autoleningen? Hypotheken? Ik ben mevrouw Miranda Caprino, de rekeningen in een privébank zijn al met pensioen. Ik ben vandaag klaar voor iemand die een rentetarief van 3% nodig heeft in vergelijking met 48 uur. Ik ben heel eerlijk en betrouwbaar. Neem vandaag nog contact met me op en laat me weten hoeveel je wilt betalen. Mijn kredietovereenkomsten van € 2000 - 800 000 € enz. ... Ik ben klaar om u binnen 48 uur tevreden te stellen. Door bank- en andere financiering van kredietinstellingen wordt u mogelijk afgewezen, maar ik ben blij als u geïnteresseerd bent. Aarzel niet om contact met mij op te nemen via mijn e-mail: mirandacaprino@gmail.com of per e-mail:
  thomas.stumpls@yahoo.com


  12/02/2018 10:34
  (3 jaren geleden)

 • E-mail: ayouchanouar9@gmail.com
  Zeer betrouwbare financiële makelaar

  Particuliere financiële experts die elk bedrag kunnen lenen en in omstandigheden die het leven gemakkelijker maken. Dit zijn de gebieden waar ik u kan helpen:

  * Financiering
   * Woninglening
  * Investeringskrediet
  * Auto lening
   * Schuldconsolidering
  * Kredietlijn
  * Hypothecaire lening
   * Terugbetaling van het krediet
  * Persoonlijke lening, etc.

  Mijn grootste probleem is dat je de terugbetaling van maandelijkse betalingen na ontvangst van je aanbetaling respecteert.Je zit vast, verbiedt banken en je hebt niet de gunst van banken of beter je hebt een project en hebt financiering nodig Contacteer me per e-mail

  E-mail: ayouchanouar9@gmail.com

  Ayoucha
  11/02/2018 02:51
  (3 jaren geleden)

 • Hallo meneer en mevrouw

  Leningaanbieding tussen privé en eerlijk, gedurende 48 uur

  e-mail: mirandacaprino@gmail.com
  e-mail: thomas.stumpls@yahoo.com

  Ik ben bereid om u een lening toe te kennen tussen 2000 en 900.000 (lening
  snel en betrouwbaar). Ik ben in partnerschap met verschillende banken dat
  mij te helpen.
  Met een belang van 3%, kan ik u deze lening met alle
  verzekeringen en bankgaranties mogelijk, omdat ik specifiek ben, maar niet
  wil niet de wet op woeker overtreden, het is aan jou om te zien voor de
  maandelijkse termijnen. Dit zijn mijn voorwaarden om u een lening te verlenen. Ik jou
  biedt de volgende soorten leningen online:
  - Commerciële leningen
  - Persoonlijke leningen
  - Financieringskredieten
  - leningen voor onroerend goed
  Mijn aanbod is serieus, je zult het kunnen realiseren via een
  juridische procedure voor het verstrekken van leningen tussen particulieren.

  Stuur voor meer informatie een e-mail naar onderstaand adres.

  e-mail: mirandacaprino@gmail.com
  e-mail: thomas.stumpls@yahoo.com

  ella
  10/02/2018 10:04
  (3 jaren geleden)

 • Heeft u een dringend financieel krediet nodig ***?
  E-mail: {johnloans19213@gmail.com} * Zeer snelle en directe overschrijving naar uw bankrekening * Terugbetaling begint acht maanden nadat u de geld bankrekening heeft * Lage rente van 1% * Lange termijn terugbetaling (1-30 jaar) Hoogte * Flexibel *** dan maandelijkse betaling *. Hoe lang wordt het gefinancierd? Na het indienen van de aanvraag *** U kunt een voorlopig antwoord verwachten van minder dan 24 uur financiering in 72-96 uur na ontvangst van de informatie die zij van u nodig hebben.
  E-mail: johnloans19213@gmail.com

  John Williams
  09/02/2018 19:43
  (3 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie