Columns en Archief

Doe een wens

14 July 2014
Door: Jeffrey Wijnberg

Vraag iemand waar u heen moet, en hij zal u de weg wijzen; zelfs als hij geen flauw benul heeft welke kant hij u op stuurt. Hiermee is simpelweg aangetoond dat mensen bereidwillig zijn. Des te vreemder is het daarom dat er zoveel van deze bereidwilligheid ongebruikt blijft liggen.

Vooral in het huwelijk laten partners kans op kans onbenut om te krijgen wat zij, diep in hun hart, zo begeren. Blijkbaar is het uitspreken van een wens iets wat als emotioneel riskant ervaren wordt. Daarom kan het gebeuren dat in de liefde eerder gekozen wordt voor het stille leed van de eenzaamheid, dan voor het geluksgevoel van gezamenlijkheid. Typerende uitspraken zijn in dit verband: ‘als hij het niet uit zichzelf doet, dan doe ik het nog liever zelf’ of ‘komt het niet spontaan, dan hoeft het voor mij ook niet’ en ‘als ik er zelf om moet vragen, dan is voor mij de lol er al af’. Zo is tenminste duidelijk wat het probleem is. Blijkbaar wordt het stellen van een vraag, het uiten van een wens, het doen van een verzoek als een knieval ervaren; als een vernedering die koste wat kost vermeden moet worden. Natuurlijk, als psycholoog zou het vreemd zijn als ik daar niet de emotionele logica van inzie. En dat doe ik ook. Desondanks is het vele malen verstandiger en effectiever om gewoon te vragen naar waar u om verlegen zit. Belangrijk is wel om uw wens op zeer persoonlijke wijze te presenteren. Dus, zinnen die beginnen met ‘het wordt de hoogste tijd dat’ of ‘zou het niet wat zijn om’ en ‘ is het nou zo moeilijk om te beseffen dat’ zijn zinnen die, op passief-agressieve wijze, de bereidwilligheid meteen in de kiem smoren. Uw zinnen kunnen veel beter beginnen met een aanhef als ‘je zou mij een groot plezier doen als’ of ‘voor mij zou het heel belangrijk zijn dat’ en ‘waar ik jou bij nodig heb is’. Deze vreselijke emotionele knieval betekent alleen maar dat u laat blijken uw levenspartner nodig te hebben. En als u er goed over nadenkt, dan is de reden dat u ooit aan een partner bent begonnen nu juist het feit dat u zo behoeftig was. Toch?! Uiting geven aan uw behoeftes is daarom geheel in lijn met uw oorspronkelijke bedoelingen; en zal dus ook met begrip en waardering ontvangen worden. Natuurlijk is er altijd een kansje op afwijzing. Maar erg dramatisch kan dat niet genoemd worden. Immers, u hoeft niet altijd aan het langste eind te trekken.

Vraag een onbekende voorbijganger hoe laat het is en hij zal het u vertellen. Laat uw levenspartner geen onbekende voorbijganger voor u worden door hem niets meer te vragen.

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • Heeft u een dringende financiële krediet lening nodig?
  * Zeer snelle en directe transfer naar uw bankrekening
  * De terugbetaling begint acht maanden nadat u het geld te krijgen
  Bankrekening
  * Lage rente van 2%
  * Lange termijn terugbetaling (1-30 jaar) Lengte
  * Flexibele leningsvoorwaarden en de maandelijkse betaling
  *. Hoe lang duurt het te financieren? Na het indienen van de lening aanvraag
  U kunt rekenen op een voorlopig antwoord minder dan 24 uur
  financiering in 72-96 uur na ontvangst van de informatie die ze nodig hebben
  van jou.

  Maak contact met deze legitieme en een vergunning bedrijf, geautoriseerd
  financiële bijstand aan iedereen geven
  Voor meer informatie en de lening aanvraagformulier

  e-mail: cashfirmarena@gmail.com


  Beste wensen
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM lening bedrijf
  Directeur
  TEL: +60183723787
  E-mail: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  sir joel williams
  10/03/2016 15:52
  (5 jaren geleden)

 • Hallo,

  Wij zijn een christelijke organisatie, die werd opgericht om mensen in behoefte van hulp, zoals de financiële help.So als je gaat door middel van financiële moeilijkheden te helpen of om het even welke financiële puinhoop en fondsen nodig hebben om hun eigen bedrijf te starten of een lening nodig om zich te vestigen uw schuld of om uw rekeningen te betalen, start een leuke bedrijf of je bent vinden het moeilijk om kapitaal lening te krijgen van lokale banken, neem dan contact met ons op via e-mail sussanmills.finance@gmail.com de Bijbel zegt: '"Lukas 11:10 iedereen die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt, de deur open, "Dus niet laten deze kans aan je voorbij gaan, omdat Jezus dezelfde is, gisteren, vandaag en voor eeuwig more.Please daarvan is voor serieuze gelijkgestemde en godvrezende mensen.

  Uw naam:
  SEKS;
  LEEFTIJD;
  land
  Leenbedrag:
  Lening Duur:
  Doel van de lening;
  Maandinkomen:
  Een geldig mobiel telefoonnummer:

  Bedankt voor het inzicht in het contact zoals verwacht

  groeten
  beheer
  E-mail: sussanmills.finance@gmail.com

  sussan
  10/03/2016 09:45
  (5 jaren geleden)

 • Een aanvraag voor een lening nu krijgen financiering binnen de volgende 5 werkdagen. Wij bieden leningen van 5.000 euro voor 10 miljoen euro tegen een rente van 4%. Wij zijn een geregistreerde en erkende firm. Contacteer ons vandaag om de lening zoekt (zydrunasjasiinskas111@gmail.com).

  Met vriendelijke groet,
  Žydrūnas Jasinskas

  Zydrunas Jasinskas
  06/03/2016 02:13
  (5 jaren geleden)

 • Geachte heer / mevrouw, Wij bieden particuliere leningen, commerciële en zeer persoonlijk met een jaarlijkse minimum rente zo laag als 3% binnen 1 jaar tot 40 jaar terugbetaling looptijd een deel van de wereld. En we geven leningen binnen het bereik van $ 2.000 tot $ 100,000,000.00 USD.Our leningen zijn goed verzekerd en maximale veiligheid is onze prioriteit, moeten geïnteresseerden via e-mail contact met ons vandaag: (albrightfund@gmail.com)
  EERSTE GEGEVENS NODIG
  Voor-en achternaam....................................
  Persoonlijk telefoonnummer ............................
  Country ...........................................
  Adres......................................
  Staat..............................
  Leeftijd.............................................
  Heb je al eerder toegepast? .......................
  Burgerlijke staat.................................
  Geleende bedrag nodig is als lening .....................................
  Lening Duur .................................
  Beroep ........ nu contact op met het bedrijf en hebben uw lening nu (albrightfund@gmail.com)

  parry
  04/03/2016 15:06
  (5 jaren geleden)

 • Goede dag voor iedereen het lezen van dit ware levensverhaal van mijn leven. Mijn naam is zoeter zomader uit Chili, een alleenstaande moeder met 2 kinderen. Ik ben al te betrekken bij zo veel zwendel op het internet nemen van mijn harde geld verdienen, op zoek naar een consolidatie lening, tot op een trouwe nacht, bad ik en ik geloof dat God stuurde me naar deze lening bedrijf op het internet door de naam Stella Rene Lening Firm, e-mail {mrsstellareneloanfirm1@hotmail.com} hielpen ze me met 250 000 00 en na een goede 8 maanden contact op te nemen zo veel nep kredietverstrekkers op de netto, gelieve mijn volk, heel voorzichtig zijn het verkrijgen van lening met upfront betaling en garantie van de bevestiging dat het bedrijf is legit. deze lening bedrijf kwam te hulp toen ik het meest nodig hen in eerste instantie ik vertrouw ze nooit, maar na een ontmoeting tot hun vraag, ik was een gelukkige vrouw, die is het belangrijkste in het leven van vandaag heb ik consolideren mijn schuld en ik ben er ook trots op van mijn eigen flat van mijn moeder en twee vrienden geprofiteerd van dit aanbod, en ik wil ook het hele land om te profiteren van deze genereuze aanbod.

  swerter zomader

  swerter zomader
  27/02/2016 22:38
  (5 jaren geleden)

 • We willen lening uit te geven aan wie dat ooit heeft behoefte aan een lening tegen lage rente van 2%, We geven lening aan elke waren in het woord Indien u interesse hebt, contact met ons op via e-mail: arnoidweman@gmail.com

  Mr Arnoid Weman
  27/02/2016 10:07
  (5 jaren geleden)

 • Welkom (MARVIN ANDERSON LENING FIRM)

  Een persoonlijke service voor al uw financiële behoeften. We Liberal Providers Investment Company biedt lening
  tegen een zeer lage rente van 3%, bieden wij leningen, zoals:

  (1) Persoonlijke leningen
  (2) Schuldenconsolidatielening
  (3) Venture Capital
  (4) Business lening
  (5) Onderwijs Lening
  (6) Home Loan

  Lening voor welke reden dan ook en dringende behoeften !. met een maximale duur van vele jaren als de lener kan terugbetalen. Hebt u zich van uw bank? Heeft u slecht krediet? Als u nog onbetaalde rekeningen? Ben je in de schulden? Heeft u behoefte aan het opzetten van een bedrijf? Zorgen niet meer zoals we zijn hier
  om u een lage rente lening. Onze lening varieert van $ 1000 USD tot $ 900, 000,000.00 ... We hebben ook lenen US DOLLAR euro en pond en andere valuta's !!

  Vul een aantal gegevens in en stuur het terug naar ons bedrijf e-mail: marvinloanfrm01@outlook.com

  1. Uw volledige naam: _______
  2. Contact Adres: _______
  3. Land van Woonplaats: ______
  4. Leningen Vereiste: ________
  5. Duur: _____
  6. Sex: _____
  7. Beroep: ________
  8. Maandelijks Inkomen: _______
  9. Birth: ________
  10.Telephone nummer: _________
  Yours in dienst,

  Opnieuw ons bedrijf e-mail: marvinloanfrm01@outlook.com

  Mr.MARVIN ANDERSSON

  marvin
  25/02/2016 14:11
  (5 jaren geleden)

 • hallo, ben je kapot is, bent u in wanhopige behoefte aan geld uit te voeren of uit te breiden dat bedrijf van jou of heb je geld nodig om te betalen uw financiële schuld een een nieuw leven beginnen, maar door gebrek aan middelen die u niet in staat om dat te doen zijn , dan moet je niet nog meer zorgen. mijn naam is Pastor Paul Smith. iam een eerlijk man van God en een gerespecteerd lening kredietverstrekker, ik geef uit verschillende soorten leningen, variërend van zakelijke lening, persoonlijke lening, lening huis, auto lening, studenten leningen, consolidatie van schulden leningen, ongedekte leningen,
  venture capital, etc. op een afforedable tarief van 2% intrest rate, e-mail me voor meer informatie. e-mail: pastorpaulsmith@hotmail.com.
  dank en God zegene u.

  Pastor Paul Smith.

  Pastor Paul Smith
  24/02/2016 01:08
  (5 jaren geleden)

 • Hello Op zoek naar een Credit oplossing voor uw financiële problemen,
  Wij zijn volledig geregistreerd en gecertificeerd lening bedrijf dat gedekte en ongedekte leningen aan particulieren en bedrijven tegen een zeer lage rente van 3% biedt. Wij bieden op lange en korte termijn loans.Our bedrijf geregistreerd veel doorbraken bij het verlenen van financiële diensten van de eerste klasse aan onze klanten, met name op het gebied van ?? gesyndiceerde en het verstrekken van kapitaal voor particulieren en bedrijven. We brachten de patiënten weer tot leven de industrie en we hebben een goede zakelijke ideeën, het verstrekken van een middel voor hen om te beginnen. We hebben een netwerk van investeerders die bereid zijn om fondsen te verstrekken een aantal individuen en organisaties om bedrijf te starten en operations.We zijn een groep energieke en ervaren lening professionals met diepgaande kennis van de financiële markets.In algemeen bieden wij woningkredieten, hypotheek leningen zakelijke leningen en slecht krediet zakelijke leningen, start-up werkt bouw capital leningen autoleningen, hotel, onze rente is 3% per jaar afgelost onze lening duurt maximaal 3 werkdagen om alle goedgekeurde klanten wereldwijd te krijgen. U kunt contact met ons opnemen met trinityloans24@gmail.com
  gelukkig nieuwjaar

  Mr trinity ruby
  22/02/2016 00:32
  (5 jaren geleden)

 • Hallo. Dit is Kendrick Finance. Wij zijn hier om een bewustzijn van het hele publiek te informeren over het feit dat we n organisatie die geven lening aan de private en publieke sectoren van de economie te creëren. Heeft u een lange-termijn of korte-termijn lening nodig? Individu, familie, bedrijf of organisatie die behoefte heeft aan een lening om hun financiële problemen op te lossen moet een aanvraag voor een lening. Wij bieden leningen tegen een rente zo laag als 2%. U kunt ook noodleningen die binnen een paar uur kan worden verwerkt. Neem nu contact met ons op voor VIA
  E-mail:
  kendrickfinance@outlook.com
  KENDRICK FINANCE

  KENDRICK FINANCE
  21/02/2016 00:20
  (5 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie