Columns en Archief

Doe een wens

14 July 2014
Door: Jeffrey Wijnberg

Vraag iemand waar u heen moet, en hij zal u de weg wijzen; zelfs als hij geen flauw benul heeft welke kant hij u op stuurt. Hiermee is simpelweg aangetoond dat mensen bereidwillig zijn. Des te vreemder is het daarom dat er zoveel van deze bereidwilligheid ongebruikt blijft liggen.

Vooral in het huwelijk laten partners kans op kans onbenut om te krijgen wat zij, diep in hun hart, zo begeren. Blijkbaar is het uitspreken van een wens iets wat als emotioneel riskant ervaren wordt. Daarom kan het gebeuren dat in de liefde eerder gekozen wordt voor het stille leed van de eenzaamheid, dan voor het geluksgevoel van gezamenlijkheid. Typerende uitspraken zijn in dit verband: ‘als hij het niet uit zichzelf doet, dan doe ik het nog liever zelf’ of ‘komt het niet spontaan, dan hoeft het voor mij ook niet’ en ‘als ik er zelf om moet vragen, dan is voor mij de lol er al af’. Zo is tenminste duidelijk wat het probleem is. Blijkbaar wordt het stellen van een vraag, het uiten van een wens, het doen van een verzoek als een knieval ervaren; als een vernedering die koste wat kost vermeden moet worden. Natuurlijk, als psycholoog zou het vreemd zijn als ik daar niet de emotionele logica van inzie. En dat doe ik ook. Desondanks is het vele malen verstandiger en effectiever om gewoon te vragen naar waar u om verlegen zit. Belangrijk is wel om uw wens op zeer persoonlijke wijze te presenteren. Dus, zinnen die beginnen met ‘het wordt de hoogste tijd dat’ of ‘zou het niet wat zijn om’ en ‘ is het nou zo moeilijk om te beseffen dat’ zijn zinnen die, op passief-agressieve wijze, de bereidwilligheid meteen in de kiem smoren. Uw zinnen kunnen veel beter beginnen met een aanhef als ‘je zou mij een groot plezier doen als’ of ‘voor mij zou het heel belangrijk zijn dat’ en ‘waar ik jou bij nodig heb is’. Deze vreselijke emotionele knieval betekent alleen maar dat u laat blijken uw levenspartner nodig te hebben. En als u er goed over nadenkt, dan is de reden dat u ooit aan een partner bent begonnen nu juist het feit dat u zo behoeftig was. Toch?! Uiting geven aan uw behoeftes is daarom geheel in lijn met uw oorspronkelijke bedoelingen; en zal dus ook met begrip en waardering ontvangen worden. Natuurlijk is er altijd een kansje op afwijzing. Maar erg dramatisch kan dat niet genoemd worden. Immers, u hoeft niet altijd aan het langste eind te trekken.

Vraag een onbekende voorbijganger hoe laat het is en hij zal het u vertellen. Laat uw levenspartner geen onbekende voorbijganger voor u worden door hem niets meer te vragen.

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • Loan offer

  You are informed that Mr Miotti Stefano MD Foundation is currently giving out loans to individuals and corporate body and low interest 1% affordate rate.

  We can afford to give you the loan and this loan will help you a lot in your life

  You are in financial difficulty or specify? Have you ever been refused by banks or want to settle your debt paying your bill once and for all, you want to pay your bills. Here is a great opportunity where you can get your loan more quickly and easily you can build your own dream owner of an independent business and become a personal entrepreneur.

  For more information, please visit us at Mr. Miotti Stefano LOANS FOUNDATION miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com email address above.

  We guarantee a transparent and efficient service

  I can help you with a loan.

  Borrower information in the information.

  Full names ..........
  Your occupation ..........
  Sex ........
  Your country .........
  Status .........
  Monthly income .........
  The loan amount Needed ..........
  pay back duration ..........
  Telephone number ..........
  Age .............

  contact us from this email miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com

  Thank you
  Mr. Miotti Stefano MD

  Loan offer
  21/04/2016 07:38
  (5 jaren geleden)

 • lening bieden

  U wordt geïnformeerd dat de heer Pinto Jolanda MD Foundation momenteel het geven van leningen aan particulieren en bedrijven lichaam en een lage rente 1% affordate tarief.

  We kunnen veroorloven om u de lening te geven en deze lening zal u helpen een hoop in je leven

  Je bent in financiële moeilijkheden of opgeven? Heb je ooit door banken geweigerd of wilt u uw schuld te vereffenen eens en voor altijd het betalen van uw factuur, wilt u uw rekeningen te betalen. Hier is een geweldige kans waar u uw lening sneller te krijgen en gemakkelijk kunt u uw eigen droom eigenaar van een zelfstandig bedrijf op te bouwen en uitgegroeid tot een persoonlijk ondernemer.

  Voor meer informatie, bezoek ons ​​op Mr. Pinto Jolanda leningen FOUNDATION pintojolanda.microloan@outlook.com e-mailadres hierboven. Wij staan ​​garant voor een transparante en efficiënte service

  Ik kan u helpen met een lening.

  Kredietnemer in de informatiemaatschappij.

  Volledige namen ..........
  Je beroep ..........
  Sex ........
  Jouw land .........
  Status .........
  Maandinkomen .........
  Het geleende bedrag Needed ..........
  terug te betalen duur ..........
  telefoon nummer ..........
  Leeftijd .............

  contact met ons van deze e-mail

  pintojolanda.microloan@outlook.com

  Dank je
  De heer Pinto Jolanda MD

  De heer Pinto Jolanda MD
  21/04/2016 07:38
  (5 jaren geleden)

 • lening bieden

  U wordt geïnformeerd dat de heer Miotti Stefano MD Foundation momenteel het geven van leningen aan particulieren en bedrijven lichaam en een lage rente 1% affordate tarief.

  We kunnen veroorloven om u de lening te geven en deze lening zal u helpen een hoop in je leven

  Je bent in financiële moeilijkheden of opgeven? Heb je ooit door banken geweigerd of wilt u uw schuld te vereffenen eens en voor altijd het betalen van uw factuur, wilt u uw rekeningen te betalen. Hier is een geweldige kans waar u uw lening sneller te krijgen en gemakkelijk kunt u uw eigen droom eigenaar van een zelfstandig bedrijf op te bouwen en uitgegroeid tot een persoonlijk ondernemer.

  Voor meer informatie, bezoek ons ​​op Mr. Miotti Stefano leningen FOUNDATION miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com e-mailadres hierboven.

  Wij staan ​​garant voor een transparante en efficiënte service

  Ik kan u helpen met een lening.

  Kredietnemer in de informatiemaatschappij.

  Volledige namen ..........
  Je beroep ..........
  Sex ........
  Jouw land .........
  Status .........
  Maandinkomen .........
  Het geleende bedrag Needed ..........
  terug te betalen duur ..........
  Telefoon nummer ..........
  Leeftijd .............

  contact met ons van deze e-mail miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com

  Dank je
  Mr. Miotti Stefano MD

  Mr. Miotti Stefano
  21/04/2016 07:37
  (5 jaren geleden)

 • Goede dag iedereen ben Julian een Amerikaan die baseren in Amsterdam ik wil mijn getuigenis met iedereen over hoe mijn droom kwam door met behulp van DANIEL muren lening bedrijf door het geven me een lening aan invest.I delen zijn het aanvragen van leningen in de afgelopen 2 jaar en ik opgelicht door zoveel fraude beweren lening kredietverstrekkers zijn, maakten ze weg met mijn geld allemaal in de naam van de upfront betaling voordat ik mijn lening kan krijgen, maar op een zeer goede dag kwam ik deze e-mail danielwallsloancompany@gmail.com dus ik besloot om eens te proberen en om te zien of hij me een lening kan lenen dus toen ik contact met dit bedrijf, gaven ze me daar voorwaarden dan moet ik afgesproken en ik stuurde mijn bankgegevens om hen zo verrassend binnen 2 dagen i kreeg een waarschuwing van mijn bank zeggen dat de som van $ 300,000.00 USD is gestort op mijn bankrekening ik was zo verbaasd en was gevuld met geluk en ik ging naar mijn bank terug te trekken en het was echt ik was zo blij en nu ben een vrouw, blijdschap want ik heb een grote supermarkt hier in Amsterdam, mijn droom kwam door met de hulp van DANIEL MUREN lening bedrijf, dit bedrijf is de beste denk ik. Dus mijn vrienden die er zijn zal ik u adviseren om gecontacteerd DANIEL muren LENING lening bedrijf voor legit en betaalbare lening, hier is hun contact email: danielwallsloancompany@gmail.com of bel +1 510-878-3345

  Bedankt

  Julian Scott uit Netherland

  Julian Scott
  16/04/2016 13:23
  (5 jaren geleden)

 • Bent u behoefte aan financiële hulp en je weet niet wat te doen of wie Contacteer vertrouwen in ons vandaag voor meer informatie over hoe u uw droom lening te krijgen, neem dan contact met ons op: churchmanfinanciallimited@gmail.com

  Pastor Peter
  14/04/2016 14:11
  (5 jaren geleden)

 • Hoe ik werd gered door een angst voor God Lender (Lexieloancompany@yahoo.com)

  Hallo, ik ben Andrew Thompson momenteel woonachtig in CT USA, God zegen me met twee kinderen en een lieve vrouw, ik beloof dat ik deze getuigenis vanwege Gods genade in mijn leven te delen, 2 dagen geleden was ik in wanhopige behoefte aan geld, dus ik dacht van het hebben van een lening dan kwam ik verkeerde handen die beweerde lening kredietverstrekker niet wetende dat hij een scam was zijn. Hij 1.500,00 USD verzameld van mij en weiger om me te mailen sindsdien verwarren was ik, maar God me te hulp kwam, een trouwe dag ging ik naar de kerk na de dienst Ik deel idee met een vriend en ze voeren mij LEXIE lening bedrijf, ze zei dat ze was gegeven 98,000.00 USD van MR LEXIE, de algemeen directeur van LEXIE lening bedrijf. Dus ik zijn e-mailadres verzameld, vertelde hij me de regels en regelgeving en ik volgde, dan na verwerking van de documenten, gaf hij me mijn lening van 55,000.00 USD ... Dus als je geïnteresseerd bent in een lening kunt u ook contact met hem op dit E-mail: lexieloancompany@yahoo.com of tekst +1 (406) 946-0675 bedankt, ik ben ervan overtuigd dat hij zal je ook helpen.

  Andrew Thompson
  14/04/2016 08:17
  (5 jaren geleden)

 • Hallo een ieder, ik ben de heer Chen Mulan Van Ohio USA, ik snel wil dit medium gebruiken om een ​​getuigenis over hoe God stuurde me naar een Legit en echte lening geldschieter die mijn ziel van het gras hebben getransformeerd tot genade, van arm zijn om te delen een rijke man die nu kan bogen op een gezond en welvarend leven zonder stress of financiële problemen. Na zoveel maanden van het proberen om een ​​lening te krijgen op het internet en werd opgelicht de som van $ 11,200 USD ik zo wanhopig bij het verkrijgen van een lening van een legit lening geldschieter online die niet toevoegen aan mijn pijn werd, toen besloot ik om contact op met een vriend van mij die onlangs kreeg een lening online, we gesproken over de kwestie en onze conclusie vertelde hij me over een vrouw genaamd mevrouw Christina Rojas, die de CEO van Geluk Loan Company Dus ik een aanvraag voor een lening bedrag van (420,000.00USD) met een lage rente van 3%, zodat de lening gemakkelijk werd goedgekeurd zonder stress en alle voorbereidingen, waar gemaakt over de overdracht van de lening en in minder dan twee (2) dagen de lening werd gestort op mijn bank dus ik wil iedereen die is in advies behoefte aan een lening om snel contact met haar via: (happinessloanfirm@hotmail.com) of via haar site
  http://happinessloanfirm.wix.com/mysite of u kunt haar bellen via SMS: (+18653250382) dat ze niet weet dit doe ik bid dat God haar zal zegenen voor het goede wat ze in mijn leven heeft gedaan.

  Chen Mulan
  14/04/2016 00:20
  (5 jaren geleden)

 • Voor wie het aangaat!!!!

  Ik ben Mr.Steve Wood, Wij zijn gevestigd in de Verenigde Staten en vele andere deel van de wereld, Wij bieden persoonlijke lening en zakelijke lening, ik ben een erkend en gecertificeerd geldschieter met jarenlange ervaring in de kredietverlening en we geven Collateral en Non-Collateral Loan hoeveelheden variërend van $ 5.000,00 USD naar het maximum van $ 50.000.000,00 Usd met een vaste rente van 3% op jaarbasis. Heb je een lening nodig? zo ja Neem contact met ons op via: stevewoodloancompany@gmail.com.I zal wachten op uw antwoord voor ons te doen business.You kunt ook tekst of Call
  Ons hoofdkantoor in de Verenigde staat van Amerika op + 1615-806-7180.

  Leners Verplichte informatie:
  Jullie namen ......................
  Jouw land......................
  Uw stad.......................
  Jouw staat........................
  Jouw adres .....................
  Je beroep .................
  Uw burgerlijke staat ...................
  Sex ............ / Leeftijd ........................
  Telefoonnummer......................
  Maandinkomen.......................
  Lening Duur .......................
  Geleende bedrag nodig .................

  Met vriendelijke groet,

  UIT: Steve Wood Loan Company
  + 1615-806-7180.

  Steve Wood
  12/04/2016 10:12
  (5 jaren geleden)

 • Geachte heer / mevrouw, Targo Bank biedt particuliere, commerciële en persoonlijke leningen met een zeer minimale jaarlijkse rente zo laag als 2% binnen een 1 jaar tot 60 jaar terugbetaling looptijd een deel van de wereld. We geven leningen binnen het bereik van $ 5,000.00 tot $ 50.000.000,00 Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Elke belangstellende aanvrager moet contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens. E-mail: targo_bank@yahoo.com
  E-mail: targo_bank@yahoo.com
  Met vriendelijke groeten
  Chief Executives Officer
  Pascal Laugel.

  Pascal Laugel
  31/03/2016 01:22
  (5 jaren geleden)

 • Heeft u een lening nodig hebt om rekening te betalen dan contact met ons als we geven lening zo laag als 2% rente we ook lange en korte termijn lening voor meer informatie contact met ons op via e-mail andmoris38@gmail.com

  Anderson Morris
  28/03/2016 12:27
  (5 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie