Columns en Archief

Doe een wens

14 July 2014
Door: Jeffrey Wijnberg

Vraag iemand waar u heen moet, en hij zal u de weg wijzen; zelfs als hij geen flauw benul heeft welke kant hij u op stuurt. Hiermee is simpelweg aangetoond dat mensen bereidwillig zijn. Des te vreemder is het daarom dat er zoveel van deze bereidwilligheid ongebruikt blijft liggen.

Vooral in het huwelijk laten partners kans op kans onbenut om te krijgen wat zij, diep in hun hart, zo begeren. Blijkbaar is het uitspreken van een wens iets wat als emotioneel riskant ervaren wordt. Daarom kan het gebeuren dat in de liefde eerder gekozen wordt voor het stille leed van de eenzaamheid, dan voor het geluksgevoel van gezamenlijkheid. Typerende uitspraken zijn in dit verband: ‘als hij het niet uit zichzelf doet, dan doe ik het nog liever zelf’ of ‘komt het niet spontaan, dan hoeft het voor mij ook niet’ en ‘als ik er zelf om moet vragen, dan is voor mij de lol er al af’. Zo is tenminste duidelijk wat het probleem is. Blijkbaar wordt het stellen van een vraag, het uiten van een wens, het doen van een verzoek als een knieval ervaren; als een vernedering die koste wat kost vermeden moet worden. Natuurlijk, als psycholoog zou het vreemd zijn als ik daar niet de emotionele logica van inzie. En dat doe ik ook. Desondanks is het vele malen verstandiger en effectiever om gewoon te vragen naar waar u om verlegen zit. Belangrijk is wel om uw wens op zeer persoonlijke wijze te presenteren. Dus, zinnen die beginnen met ‘het wordt de hoogste tijd dat’ of ‘zou het niet wat zijn om’ en ‘ is het nou zo moeilijk om te beseffen dat’ zijn zinnen die, op passief-agressieve wijze, de bereidwilligheid meteen in de kiem smoren. Uw zinnen kunnen veel beter beginnen met een aanhef als ‘je zou mij een groot plezier doen als’ of ‘voor mij zou het heel belangrijk zijn dat’ en ‘waar ik jou bij nodig heb is’. Deze vreselijke emotionele knieval betekent alleen maar dat u laat blijken uw levenspartner nodig te hebben. En als u er goed over nadenkt, dan is de reden dat u ooit aan een partner bent begonnen nu juist het feit dat u zo behoeftig was. Toch?! Uiting geven aan uw behoeftes is daarom geheel in lijn met uw oorspronkelijke bedoelingen; en zal dus ook met begrip en waardering ontvangen worden. Natuurlijk is er altijd een kansje op afwijzing. Maar erg dramatisch kan dat niet genoemd worden. Immers, u hoeft niet altijd aan het langste eind te trekken.

Vraag een onbekende voorbijganger hoe laat het is en hij zal het u vertellen. Laat uw levenspartner geen onbekende voorbijganger voor u worden door hem niets meer te vragen.

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • Hallo mijn naam is Fred Davidson en ik ben een onderhandse lening geldschieter.

  Bent u behoefte aan een lening? Wilt u financieel stabiel te zijn? Of wilt u uw bedrijf uit te breiden? Wij bieden bedrijf lening, auto lening, zakelijke lening, en persoonlijke lening tegen een zeer gereduceerde rente van 3% met comfortabele duur die is bespreekbaar. Dit aanbod staat open voor alle die in staat zijn om terug te zijner tijd zal kunnen betalen.

  Neem contact met ons op via onze e-mail: fredloanfirm2@yahoo.com

  Ik wacht op je snelle reactie.
  Fred Davidson

  Fred Davidson
  10/05/2016 07:48
  (5 jaren geleden)

 • Is jy 'n belegger op soek na befondsing of op soek na 'n

  wettige lening? Moeg van soek lenings en verbande? Het

  jy is van die hand gewys deur jou banke? Is jy moeg van

  voldoen aan die verkeerde mense,

  betaal vooraf gelde met geen beloning? Het jy 'n lening nodig

  duidelik jou skuld / rekeninge en nuwe onderneming wil begin? Toe jou

  finansiële trauma is verby. Ons bied lenings in verskeie

  geldeenhede

  met 'n baie lae rentekoers teen 2% per jaar. Ons is

  gesertifiseerde en vertroue

  waardig. Ons kan jou help met finansiële bystand. As

  belangstel nie terug te kry om ons te
  chosengenerationloans@fastservice.com
  http://chosengerationloans.webs.com/

  luckson
  05/05/2016 06:42
  (5 jaren geleden)

 • Heeft u een lening moeten we geven lening tegen lage rente van 2% We geven lening uit het minimum van 10.000,00 euro tot het maximum € 100.000.000. Indien u interesse hebt, contact met ons op via e-mail: partrickdevlin21@gmail.com voor meer informatie

  Mr Partrick Devlin
  03/05/2016 05:32
  (5 jaren geleden)

 • Hallo, Ben je in de schulden? Heb je geweigerd van de lening van de Bank? Of heb je nodig om een lening om rekeningen te betalen? Zorgen niet meer, Uw hulp komt nu, Mike Brown Funding is een lening leningen bedrijf dat alle soorten van de lening biedt aan mensen, bedrijven die behoefte hebben aan lening met een lage rente van 2% contact met ons op via halifaxloanfirm35@gmail.com voor meer details!!!


  GOD ZEGENE

  Mike Brown
  02/05/2016 18:37
  (5 jaren geleden)

 • Bent u behoefte aan een lening? Wilt u het opzetten van een bedrijf? Jij hebt nodigeen lening uw facturen af te betalen? Dan is de beste keuze. Is om ons te contacteren via deze e-mail: churchmanfinanciallmited@gmail.com. Contacteer ons vandaag nog en je zal blij zijn dat je deed. Bedankt.

  Pastor Peter
  30/04/2016 13:50
  (5 jaren geleden)

 • hallo

  Heeft u een lening nodig? bieden wij leningen tegen lage rente van 2% voor alle particulieren, zakelijke leningen, hypothecaire leningen, consumentenkredieten en leningen bedrijf, neem dan nu contact met ons hieronder als u geïnteresseerd bent uw gegevens ..

  Volledige naam van de onderneming:
  Bedrag van de lening:
  Lening Duur:
  land:
  Mobiele telefoon:
  Geslacht:

  Regards


  E-mail: halifaxloanfirm35@gmail.com

  Mike Brown
  28/04/2016 08:04
  (5 jaren geleden)

 • Beste Lening Seekers!

  Heeft u gemakkelijk de kwalificatie zakelijke of persoonlijke leningen van $ 5.000 nodig hebt - $ 10.000.000? Slecht krediet of een goede kredietwaardigheid, maakt geen verschil met ons. 2% van de aanvragen zijn goedgekeurd binnen 72 uur. Om te solliciteren, neem dan contact met ons op via: E-mail: calviinloancompany@yahoo.com Of website: http://calvinfinancialloanhomes.bravesites.com OR
  Tel: (+1) 501-429-4519
  Tel: (+1) 501-404-7495

  Oprecht,

  Dank je.

  Calvin Scott Loan INC
  26/04/2016 03:54
  (5 jaren geleden)

 • met grote vreugde in mijn hart, maar mijn lening van $ 50.000 ontvangen van Mike Brown een lening kredietverstrekker, nadat ik was laat dan door andere kredietverstrekkers, de heer Mike Brown hebben gezet echt een glimlach op mijn gezicht, nu kan ik gaan voor mijn bedrijf en andere persoonlijke behoeften, kunt u contact opnemen met hem met zijn e-mail via halifaxloanfirm35@gmail.com nu contact met hem voor uw lening is hij een legit lening lender.am gegeven uit dit verhaal van mij, want ik weet dat veel mensen zijn net als ik.

  Mike Brown
  25/04/2016 05:01
  (5 jaren geleden)

 • Heb je een lening nodig? Ben je op zoek naar waar je een lening te krijgen? Heeft u geprobeerd om elke vorm van lening te krijgen? dan gelden nu bij? (carlosellisonfinance@outlook.com) als u wilt een betaalbare lening te krijgen. Lening wordt hier aangeboden tegen een zeer lage rente van 2%. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

  Carlos Ellison
  23/04/2016 23:38
  (5 jaren geleden)

 • Dag iedereen,

  Ik ben Perry White een Privé-lening kredietverstrekker met Good Working reputatie, Perrywhitefirms@gmail.com Meld je vandaag nog als je een noodkrediet van een gerenommeerd bedrijf nodig heeft, met goede voorwaarden en arbeidsverhoudingen, dan moet u contact met ons als we bieden leningen tegen betaalbare rente van 3% en uw werk bij ons zal een goede ervaring. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op via e-mail: Perrywhitefirms@gmail.com

  Ik wacht op uw snelle reactie op mijn e-mail

  Perry White

  Perry White
  23/04/2016 10:33
  (5 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie