Columns en Archief

Doe een wens

14 July 2014
Door: Jeffrey Wijnberg

Vraag iemand waar u heen moet, en hij zal u de weg wijzen; zelfs als hij geen flauw benul heeft welke kant hij u op stuurt. Hiermee is simpelweg aangetoond dat mensen bereidwillig zijn. Des te vreemder is het daarom dat er zoveel van deze bereidwilligheid ongebruikt blijft liggen.

Vooral in het huwelijk laten partners kans op kans onbenut om te krijgen wat zij, diep in hun hart, zo begeren. Blijkbaar is het uitspreken van een wens iets wat als emotioneel riskant ervaren wordt. Daarom kan het gebeuren dat in de liefde eerder gekozen wordt voor het stille leed van de eenzaamheid, dan voor het geluksgevoel van gezamenlijkheid. Typerende uitspraken zijn in dit verband: ‘als hij het niet uit zichzelf doet, dan doe ik het nog liever zelf’ of ‘komt het niet spontaan, dan hoeft het voor mij ook niet’ en ‘als ik er zelf om moet vragen, dan is voor mij de lol er al af’. Zo is tenminste duidelijk wat het probleem is. Blijkbaar wordt het stellen van een vraag, het uiten van een wens, het doen van een verzoek als een knieval ervaren; als een vernedering die koste wat kost vermeden moet worden. Natuurlijk, als psycholoog zou het vreemd zijn als ik daar niet de emotionele logica van inzie. En dat doe ik ook. Desondanks is het vele malen verstandiger en effectiever om gewoon te vragen naar waar u om verlegen zit. Belangrijk is wel om uw wens op zeer persoonlijke wijze te presenteren. Dus, zinnen die beginnen met ‘het wordt de hoogste tijd dat’ of ‘zou het niet wat zijn om’ en ‘ is het nou zo moeilijk om te beseffen dat’ zijn zinnen die, op passief-agressieve wijze, de bereidwilligheid meteen in de kiem smoren. Uw zinnen kunnen veel beter beginnen met een aanhef als ‘je zou mij een groot plezier doen als’ of ‘voor mij zou het heel belangrijk zijn dat’ en ‘waar ik jou bij nodig heb is’. Deze vreselijke emotionele knieval betekent alleen maar dat u laat blijken uw levenspartner nodig te hebben. En als u er goed over nadenkt, dan is de reden dat u ooit aan een partner bent begonnen nu juist het feit dat u zo behoeftig was. Toch?! Uiting geven aan uw behoeftes is daarom geheel in lijn met uw oorspronkelijke bedoelingen; en zal dus ook met begrip en waardering ontvangen worden. Natuurlijk is er altijd een kansje op afwijzing. Maar erg dramatisch kan dat niet genoemd worden. Immers, u hoeft niet altijd aan het langste eind te trekken.

Vraag een onbekende voorbijganger hoe laat het is en hij zal het u vertellen. Laat uw levenspartner geen onbekende voorbijganger voor u worden door hem niets meer te vragen.

 


Lees ook:

Bekijk alle columns

Reacties

 • Hallo,

  Solliciteer voor een snelle en handige lening om rekeningen te betalen uit en een nieuw financieel project bij de goedkoopste rente van 2% te starten. Heeft contact met ons op via E-mail: stewartd887@gmail.com met het geleende bedrag dat nodig is. Onze minimale lening aanbod is € 5,000.00 tot € 50,000,000.00. we zijn gecertificeerd, geregistreerd en legit geldschieter. U kunt contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van deze lening zijn, neem dan contact met ons op voor meer informatie over de lening proces. Proces, zoals de lening voorwaarden en de wijze waarop de lening zal worden overgedragen aan jou. wij uw dringende reactie nodig als je geïnteresseerd bent.

  VRIENDELIJK vullen en te versturen de lening AANVRAAGFORMULIER HIERONDER:
   
  Uw naam:______________________
  Jouw adres:____________________
  Jouw land:____________________
  Je beroep:__________________
  Leningen Nodig: ______________
  Lening Duur: ____________________
  Maandinkomen:__________________
  Telefoon nummer:________________
  Heeft u een aanvraag voor een lening voor: ________________
  Als u zich heeft aangemeld voor een lening voor, waar je eerlijk behandeld? Waar zijn de bedrijf gevestigd? ...

  e-mail: stewartd887@gmail.com
  Beste wensen
  Mr. Larry Walters

  davidstewart
  30/06/2016 18:01
  (5 jaren geleden)

 • Mijn naam is Doris Ferdinand, ik kom uit Chicago USA, getrouwd, Ik ben al op zoek naar een echte lening bedrijf voor de afgelopen 3 maanden en alles wat ik kreeg was bos van oplichting die me om hen te vertrouwen en aan het eind van de dag, ze namen mijn geld zonder er iets voor terug te geven, al mijn hoop verloren was, kreeg ik in de war en gefrustreerd, ik vind het heel moeilijk om mijn familie te voeden, ik wilde nooit iets te maken met de lening bedrijven op de netto, dus ging om te lenen wat geld van een vriend, ik vertelde hem alles wat er gebeurd is en hij zei dat hij me kan helpen, dat hij weet een lening bedrijf dat mij kan helpen, dat hij net een lening van hen, regisseerde hij me over hoe toe te passen voor de lening , ik deed toen hij me vertelde, heb ik gesolliciteerd, heb ik nooit geloofd, maar ik probeerde en mijn grote verbazing kreeg ik de lening binnen 24 uur, ik kon het niet geloven, ik ben gelukkig en rijk weer en ik ben God te danken dat een dergelijke lening bedrijven als dit nog steeds bestaan ​​op deze oplichting over de plaatsen, neem ik raad iedereen die er die behoefte hebben aan lening aan for{scottbarryloaninstitute@hotmail.com gaan} ze nooit zal falen, zal je leven veranderen als de mijne deed.

  doris ferdinad
  30/06/2016 00:18
  (5 jaren geleden)

 • Beste Sollicitant

  Ik bevestig de ontvangst van uw e-mail en ik begrijp uw situatie en ik weet dat je echt behoefte aan een lening om uw financiële problemen op te lossen. Wij bieden leningen van alle soorten tegen een lage rente van 2% aan particulieren, bedrijven en bedrijven die er zijn die kampen met financiële problemen.

  Wij zijn bereid om u een lening aan te bieden. Het enige wat u hoeft te doen is het invullen onder de lening aanvraagformulier en stuur het terug, zodat we kunnen doorgaan met de transactie.
  DAVIDMARKLOANFIRM22@GMAIL.COM
  LENING aanvraagformulier (over hoe te solliciteren)

  Voornaam: -----------
  Achternaam: ----------
  Country ----------
  Leningen Nodig: ----------
  Lening Duur: ----------
  Doel van de lening: -----------
  Mobiel nummer: ------------
  Bezetting: -----------
  Maandinkomen -------------
  Geboortedatum (yyyy-mm-dd): ---------
  Geslacht: ---------
  Burgerlijke staat: ---------
  Dank u en God zegene
  DR DAVID

  MR DAVID
  29/06/2016 08:56
  (5 jaren geleden)

 • Hallo iedereen heb je al op zoek naar dringende lening af te betalen schuld te kopen van een auto, het starten van een bedrijf of je huis te bouwen? dan zorgen niet meer want gisteren heb ik een lening van € 300.000 ontvangen van Stella Rene Firm is een bedrijf dat de behoeftigen helpt zonder stress en zonder uitstel want vandaag kwam ik op de blog van het bedrijf hier te verwijzen in Nederland, omdat dit zeer bedrijf heeft geholpen mij en mijn bedrijf vandaag van een probleem en ik dank de heer voor dat en hier beneden is het e-mailadres {mrsstellareneloanfirm1@hotmail.com} vandaag zegen ik God de schepper van hemel en aarde voor de geweldige dingen die hij door de hulp van heeft gedaan dit zeer bedrijf.

  VAN

  VAN
  29/06/2016 07:24
  (5 jaren geleden)

 • Onze lening aanbod is bij een lage rente, flexibele persoonlijke lening en investeringskredieten dat maakt het makkelijk om te bereiken wat echt belangrijk is voor u. Krijg snelle reactie op uw gewenste lening reactie toe te passen vandaag bij ons. E-mail: dmthriftagency@gmail.com

  David Morgan
  28/06/2016 04:08
  (5 jaren geleden)

 • Goede dag iedereen ben Esther Moore Op naam uur vanaf de Verenigde Staat van Amerika wil ik te danken en een grote waardering voor DANIEL muren lening bedrijf voor het aanbieden van mij lening voor de aankoop van mijn huis met een lage rente. Ik wil te danken aan hem voor het geven van mij deze lening. Mijn vrienden zijn die lening nodig heeft voor verschillende doeleinden i adviseren u contact opnemen met DANIEL muren lening bedrijf voor de lening in plaats van vallen in de handen van Oplichters on-line. Ben blij vandaag, want van DANIEL MUREN lening bedrijf. Dus als je wilt om hen te contacteren voor een lening die u contact met hen op: danielwallsloancompany@gmail.com o cel: +1 510-878-3345

  Daniel
  25/06/2016 10:10
  (5 jaren geleden)

 • Goede dag iedereen ben Esther Moore Op naam uur vanaf de Verenigde Staat van Amerika wil ik te danken en een grote waardering voor DANIEL muren lening bedrijf voor het aanbieden van mij lening voor de aankoop van mijn huis met een lage rente. Ik wil te danken aan hem voor het geven van mij deze lening. Mijn vrienden zijn die lening nodig heeft voor verschillende doeleinden i adviseren u contact opnemen met DANIEL muren lening bedrijf voor de lening in plaats van vallen in de handen van Oplichters on-line. Ben blij vandaag, want van DANIEL MUREN lening bedrijf. Dus als je wilt om hen te contacteren voor een lening die u contact met hen op: danielwallsloancompany@gmail.com o cel: +1 510-878-3345

  Daniel
  25/06/2016 09:09
  (5 jaren geleden)

 • Hallo, Wij zijn een christelijke organisatie opgericht om mensen die hulp nodig hebben, zoals financiële help.So helpen als je gaat door middel van financiële problemen, of om het even welke financiële puinhoop en fondsen nodig heeft om uw eigen bedrijf te starten, of je moet een lening aan zijn schuld te vereffenen of betalen van je rekeningen tong een mooi bedrijf, of dat u vinden het moeilijk om kapitaal lening te krijgen van lokale banken, neem dan contact met ons op via e-mail: pmlh927@gmail.com Bijbel zegt: '"Lukas 11:10 Iedereen die vraagt: ontvangt, wie zoekt vindt,., en iedereen die klopt, zal de deur worden geopend ", dus laat deze kans niet aan je voorbij gaan, omdat Jezus dezelfde is, gisteren, vandaag en voor eeuwig hen more.Please is voor ernstige minded en God vrezen mensen . Uw naam: Leningen Lening Duur: Geldig Cell Telefoonnummer: Dank u voor uw begrip in aanraking dan verwacht: pmlh927@gmail.com

  Pastor Peter
  24/06/2016 23:24
  (5 jaren geleden)

 • Ik stuur dit getuigenis voor de service die mijn vrouw gemaakt toen ik was op zoek naar een lening. Het verstrekt leningen aan particuliere en vertrouwde oplosmiddelen. De procedures die moeten worden gevolgd strikte regels voor het gebruik. * Gesorteerd leningen * Investment Lening * Auto Leningen * Schuld consolidatie lening * Banking * Tweede Mortgage * Acquisitie van krediet * Persoonlijke Lening rente constant jaarlijkse rente met een looptijd van 3% betaling 1-30 years.Here is zijn e-mail adres: bishopleoloanfunds01@outlook.com

  ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ
  23/06/2016 20:27
  (5 jaren geleden)

 • Hallo,

  Solliciteer voor een snelle en handige lening om rekeningen te betalen uit en een nieuw financieel project bij de goedkoopste rente van 2% te starten. Heeft contact met ons op via E-mail: stewartd887@gmail.com met het geleende bedrag dat nodig is. Onze minimale lening aanbod is € 5.000,00 tot € 50,000,000.00USD. we zijn gecertificeerd, geregistreerd en legit geldschieter. U kunt contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van deze lening zijn, neem dan contact met ons op voor meer informatie over de lening proces. Proces, zoals de lening voorwaarden en de wijze waarop de lening zal worden overgedragen aan jou. wij uw dringende reactie nodig als je geïnteresseerd bent.

  VRIENDELIJK vullen en te versturen de lening AANVRAAGFORMULIER HIERONDER:
   
  Uw naam:______________________
  Jouw adres:____________________
  Jouw land:____________________
  Je beroep:__________________
  Leningen Nodig: ______________
  Lening Duur: ____________________
  Maandinkomen:__________________
  Telefoon nummer:________________
  Heeft u een aanvraag voor een lening voor: ________________
  Als u zich heeft aangemeld voor een lening voor, waar je eerlijk behandeld? Waar zijn de bedrijf gevestigd? ...

  e-mail: stewartd887@gmail.com
  Beste wensen
  Mr. Larry Walters

  davidstewart
  23/06/2016 08:09
  (5 jaren geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties

Plaats uw reactie